Moderna hiša sredi čudovite narave v Cerknici

Enkratna bivanjska izkušnja s pogledom na presihajoče Cerkniško jezero.

Presihajoče Cerkniško jezero in čarovniški hrib Slivnica, ki se dviga nad njim, obdajata moderno enodružinsko hišo s sodobnim interierjem, ki vam jo predstavljamo tokrat. Beton in macesnov les sta osnovna gradbena elementa tega izjemnega domovanja nenavadnih oblik v Cerknici, ki kljub svoji moderni arhitekturi ohranja stik s čudovito okoliško naravo.

Notranjost hiše je odprta, krasi pa jo po meri izdelano pohištvo podjetja Pobles, ki slovi po ekskluzivnih kuhinjah. Kuhinja je iz orehovega furnirja, ki nastopa v kombinaciji s frontami v pastelni barvi visokega sijaja ter pultom in stensko oblogo iz poliranega perzijskega naravnega kamna. Njen osrednji del je otok, nad katerim je svetlobni element z vgrajeno napo in se nadaljuje v podolgovato mizo. Prostor se preko jedilnega dela popolnoma odpre z dnevno sobo in galerijo.

Pozorno oblikovani so tudi vsi ostali prostori. V dnevni sobi, ki se zaradi velikih steklenih površin odpira navzven, tako izstopajo lesketajoče stopnice iz hotaveljskega marmorja. Čudovit razgled na cerkniško polje ter bližnja vrhova Javornik in Snežnik še poudari enkratno bivanjsko izkušnjo.

Foto: Arhitekturni biro BCR/Pobles