Mobilnik, kot navdih za zajtrk, kosilo in posladek

Fotografije, ob katerih se sline pocedijo...

Ne samo kuharski navdušenci, tudi jedci, ob fotografijah Urške Fartelj, ustvarjalke kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, vsakič globoko vzdihnemo, brbončice pa nam hipno oživijo. Urška ustvarja čudovite jedi, vedno pa jih nadgradi še z izjemnimi fotografijami, ki kar kličejo po grižljajih. Pa ste vedeli, da Urška večino fotografij naredi s svojim telefonom Huawei P20pro? Ta zapeljivec v barvi somraka je dobil tudi ‘brata’ in sicer dvookega P20, katerega leče so prav tako nastale v sodelovanju z legendarno Leico. In prav barva somraka je Urško navdihnila za pripravo poslastic, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Ste morda za lahko zelenjavno kosilo, kjer popečena šalotka in jajčevci jed pobarvajo v Pantone barvo letošnjega leta?
Vodo zavremo, solimo, dodamo žlico olivnega olja, kus kus in odstavimo. Pokrijemo s pokrovko in počakamo 5 minut, da se kus kus poduši. Nato vmešamo maslo in ga z vilico razdrobimo. Jajčevce, šalotko in artičoke popečemo na olivnem olju v ponvi ali v pečici. Po pečenih jajčevcih stremo česen z malo olivnega olja. Sledi samo še njam, njam.

Zdrav zajtrk je nekaj, kar nihče ne bi smel izpustiti iz jutranje rutine. Če je zraven še paša za oči smo zadeli terno. Kaj pravite na grški jogurt z gozdnimi sadeži, oreščki in kosmiči? Če imate tudi vi, kot Urška, nekaj umetniške žilice pa nastane obrok, ki ga najprej pojemo z očmi in nato še z veliko žlico.

Za sladek zaključek pa vam ponujamo še recept za panakoto, seveda tudi v barvi somraka. Za panakoto potrebujete:

9 dcl sladke smetane
12 lističev želatine
300 g bele čokolade
Sadje (robide, maline, borovnice, jagode)

Želatino namočite v mrzli vodi, ožemite in jo dodate smetani, ki ste jo prej zavreli in odstavili. Dobro premešajte, da se želatina stopi, nato vmešajte še nalomljeno čokolado.

Sadju dodajte malce sladkorja in ga skuhajte, da spusti barvo. Osnovno še neobarvano panakoto razdelite v več posodic, ki jim dodajate sadni sok, da se vsebina obarva. Za finale v kozarce, kjer boste panakoto postregli, nalijete 1 cm obarvane panakote in sicer postopoma. Vsakokrat, ko dodate plast postavite kozarček za nekaj minut v skrinjo, da se vsebina ohladi, nato nadaljujete postopek dokler ne nalijete vseh barvne plasti.

Vsebino omogoča Huawei.