Mini stanovanjsko čudo

Šarmantna lesena hiška s pametnimi rešitvami in šik detajli.

Vsega 33 kvadratnih metrov velika, a šarmantna lesena hiška na hladnem severu Evrope, skriva v svoji notranjosti številna presenečenja. Preplet moderne arhitekture in rustikalnega šarma z veliko svetlih barv in pametnih dizajnerskih rešitev, očara na vsakem koraku.

Dvonadstropna hišica ima v pritličju dnevno sobo, kuhinjo in kopalnico, nadstropje pa je zasnovano v obliki odprte galerije, kjer je udobna in šik spalnica. V notranjosti prevladujejo nevtralne barve, od bele do temno sive, z izjemo nekaterih zelenkastih detajlov.

Prikupna kuhinja v sivi barvi ima na steni nad delovnim pultom vgrajeno majhno okno, ki daje dodatno svetlobo in omogoča pogled na sosednjo ulico.

Zraven kuhinje je kopalnica z zastekljeno tuš kabino. Osnovna kopalniška oprema je v beli barvi, na steni pa so keramične ploščice v temno sivih odtenkih.

Med kuhinjo in dnevno sobo je velika bela garderobna omara. Dnevna soba je ozka, zato izkorišča vsak centimeter prostora, tudi tistega pod stopnicami, kjer je nameščen televizor. Velika steklena stena dobro osvetljuje celoten prostor in se lahko v toplejših dnevih odpre na majhno teraso pred hišico.

Na galeriji je spalnica z udobno posteljo in s po meri izdelanimi omarami, ki maksimalno izkoriščajo majhno površino. Postelja je nameščena tik ob rob galerije, ki je zavarovana z nizko stekleno ograjo, skozi katero lahko stanovalci opazujejo zunanjost kar iz udobnega ležišča. Prikupna rešitev je tudi nočna omarica, ki je sestavljena iz dveh vzglavnikov, na katerih je servirni pladenj z vazo in svetilko. Preprosto in všečno!