‘Milanski Maldivi’ so obnoreli svet

En sam video je lepoto vasice s turkizno reko ponesel v svet.

En sam videoposnetek na Facebooku je bil dovolj, da je majhna vasica Lavertezzo, v italijansko govorečem kantonu Ticino na jugu Švice, v trenutku postala svetovna atrakcija. Mlada Italijana sta objavila video z atraktivnimi prizori s kraja, ki je od Milana oddaljen le uro vožnje in ga naslovila kar z »milanski Maldivi«.

Posnetki idilične švicarske doline, skozi katero se vije kristalno čista reka Verzasca, nad njo pa se vzpenja kamniti most z dvema lokoma, so začeli privabljati trume turistov, ki želijo »evropske Maldive« izkusiti na lastni koži. Tudi Instagram so v hipu preplavile fotografije tega čudovitega kotička med vršaci, ki se zdaj že duši zaradi prevelikega števila obiskovalcev.

Trideset kilometrov dolga reka Verzasca, ki izvira v Švici in se izliva v italijansko jezero Maggiore, slovi po svoji čisti vodi turkizne barve. Lepota reke je že v preteklosti privabljala veliko turistov. Poleg kopalcev in potapljačev je slikoviti kanjon reke tudi priljubljeno zbirališče fotografov, ki ustvarjajo osupljive posnetke ene najbolj bistrih rek na svetu.

Foto: @chrisburkard/@roby_fabris/@saaimons