Maribor ima nov butični hotel

Vrhunski hotel in gostilna v središču štajerske prestolnice.

Maribor je bogatejši za novo vrhunsko gostilno in hotel. Po prenovi objekta nekdanje restavracije Koper in sosednje stanovanjske stavbe, je v središču štajerske prestolnice zrasel sodoben kompleks z luksuznimi apartmaji in vrhunsko kulinarično ponudbo.

V spodnjem delu prenovljenega objekta je zdaj Gostilna Maribor z okoli 200 sedišči. V njej bo šef kuhinje Gregor Jager skrbel za to, da bo ponudba čim bolj lokalna in prepletena s sodobnimi trendi. V gostinskem lokalu bo namreč poudarek na štajerski kulinariki, domačih žganih pijačah in pivu, ki so ga nekoč tu proizvajali. Poleg restavracije se nahaja tudi kavarna.

V podstrešnem delu stavbe se nahaja butični Hotel Maribor, ki ponuja 11 razkošnih apartmajev različnih velikosti s skupno 46 posteljami in spajem. Terase hotela, ki gostom ponujajo lep pogled na Pohorje in staro mestno jedro štajerske prestolnice, so narejene tako, da strešna okna in frčade niso vidne. Namesto tega so sedaj na strehi stekleni brisoleji v barvi strešne kritine.

Hišnim ljubljenčkom prijazen butični hotel, ki prepleta tradicionalno z modernim, si je na spletni strani booking.com zaenkrat prislužil najvišje ocene gostov.

Foto: Hotel Maribor