Mansarda z ‘vau’ faktorjem

Popoln primer toplega in modernega skandinavskega sloga.

Mansarde v skandinavskem slogu nas vedno znova očarajo s svojo eleganco, toplino in skrbno izbranimi detajli. In to stanovanje je popoln primer sodobnega skandinavskega interjerja, ki ima »tisto nekaj«, zaradi česar se za trenutek ustavimo in si v miru napasemo oči.

Nevtralne barve se izvrstno dopolnjujejo z oranžnimi in rjavimi odtenki lesa ter opeke. Značilnost stanovanja je raznolikost prostorov, ki so povezani v zavidanja vredno celoto. Kombinacija prostorne dnevne sobe s poševnim stropom in izpostavljenimi tramovi, ovalne svetle spalnice in klasične kuhinje z balkonom, navduši na vsakem koraku.

Dnevni prostor z visokim stropom ima eno samo veliko strešno okno, skozi katerega prihaja dovolj naravne svetlobe. Pozornost pritegnejo zlasti masivni tramovi in opečnata stena. Pogled se ustavi tudi na veliki sivi preprogi z belim geometrijskim vzorcem, za piko na i pa je tukaj še velik svetel kavč, na katerem lahko udobno počiva več ljudi.

Zraven sedežne je lestev, ki vodi do manjše galerije. Ta je urejena v udoben spalni kotiček.

Glavna spalnica z razkošno zakonsko posteljo je urejena minimalistično. Nasproti postelje so vrata, ki vodijo v garderobni prostor.

Tudi klasično zasnovano kuhinjo z izhodom na balkon zaznamuje kontrast svetlih barv in toplih naravnih materialov. Osrednji element kuhinje je okrogla miza s štirimi stoli. Zelo všeč!

Foto: Alexander White