Malinov tiramisu v kozarcu

Recept za slastno in hitro pripravljeno sladico.

Maline niso le slasten poletni sadež, ampak imajo tudi številne zdravilne učinke na naše telo. Zato je sveže maline dobro izkoristiti za kakšno okusno in hitro pripravljeno osvežilno sladico. Naš predlog je božanski malinov tiramisu v kozarcu, ki ga zna pripraviti vsak in to le v nekaj minutah.

Sestavine za 2 kozarca:

2 rumenjaka

2 žlički sladkorja

½ žličke vaniljeve arome

220 g kremnega sira mascarpone

160 g sladke smetane

6 piškotov za tiramisu (ladyfingers, savoiard, plazma, ipd.)

150 g svežih malin

skodelica črne kave

kakav v prahu za posip

Priprava:

Najprej skuhamo močno črno kavo in pustimo, da se nekoliko ohladi.

Rumenjaka skupaj s sladkorjem penasto umešamo v ognjevarni skledi, ki jo nato postavimo nad kozico z vrelo vodo (pazimo, da se dno sklede ne dotika vode). Kuhamo nad paro na zmerni temperaturi in stalno mešamo približno 5-7 minut, dokler se zmes ne zgosti. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi.

Nato dodamo vaniljevo aromo in v rumenjake počasi umešamo še mascarpone. V ločeni skledi čvrsto stepemo sladko smetano in jo previdno umešamo v mascarponejevo kremo.

Piškote nalomimo na manjše kose, jih z obeh strani pomočimo v kavo in zložimo na dno dveh kozarcev. Dodamo plast mascarponejeve kreme in plast malin, postopek ponovimo ter zaključimo z vrhnjo plastjo kreme. Po vrhu posujemo s kakavom v prahu in postavimo v hladilnik za eno uro, da se tiramisu nekoliko strdi.

Foto: @yummyaddiction