Luksuzni pobeg v Trst

Naša lepotna urednica je obiskala luksuzni hotel v Trstu!

Čeprav Trst velja večinoma za dobro shooping destinacijo, je v resnici tudi arhitekturno bogato mesto s pestro zgodovino, ki ga je vredno obiskati in raziskati. Riva del Mandracchio, Palazzo dei Congressi, Stazione Marittima in Piazza dell’Unita d’Italia predstavljajo njegovo srce, kot odlično izhodiščno točko odkrivanja starega mestnega jedra pa vam priporočamo Savoia Excelsior Palace hotel.

Savoia Excelsior Palace hotel je že od nekdaj veljaj za enega najbolj luksuznih hotelov v regiji, v današanji prenovljeni različici pa predstavlja kombinacijo zgodovinskih in modernih elementov. Zgrajen je bil namreč leta 1911 s strani avstrijskega arhiteka Ladislausa Fiedlerja, danes ohranja srednje-evropske elemente zgodnjega 20.stoletja. Zgrajen je bil kot ideja “Grand Hotela”, za kar velja še danes. Pred časom je bil dodobra prenovljen in tako s 144 sobami (ter 36imi Suitami ter enim predsedniškim apartmajem) predstavlja idealno lokacijo za odkrivanje mesta Trst in kratek oddih ob prečkanju italijansko-slovenske meje. Vključitev v skupino Starhotels pomeni za vsakega gosta zagotovitev, da bo deležen pravega luksuznega pristopa.

Luksuzni materiali, čudovite tapete, žamet in marmor so ključni elementi notranjega dizajna s pridihom klasike in modernega. Oblikovalci so poskrbeli prav za vse malenkosti, tako v notranjosti in zunanjosti samega hotela, kot tudi notranjosti sob. Zagotovo je ena izmed prednosti tudi pogled na morje, ki ga ima velika večina sob in tudi hotelska jedilnica.

Bar in restavracija imata pogled na morje, hotel pa ima v ponudbi še konferenčni center s kar 9imi prostori, v katerem lahko gostijo vse do 650 oseb, fitnes center in čudovito opremljen dnevni prostor. Piko na i brezhibni zunanjosti dodaja dejstvo, da je vodstvu hotela Savoia Excelsior Palace pomembno varstvo okolja – skrbijo za recikliranje vode in varčevanje z energijo z naprednimi sistemi.

cena: €€€€
lokacija: *****
arhitekturna dodelanost: *****
postrežba: *****

[easy_image_gallery]

Foto: Katarina Veselič in Ajda Sitar