Ljubezenski romani, ki bodo postali film

Preberite jih še preden pridejo na velika platna.

Na filmska platna prihajajo v bližnji prihodnosti številni filmi posneti po velikih knjižnih uspešnicah. Ampak če želite v teh hladnih zimskih dneh prebrati nekaj romantičnega, potem imamo za vas naslednjih seznam ljubezenskih zgodb, ki jih velja prebrati še preden bodo postale film.

1. Jess Walters: Čudovite ruševine

Zgodba se začne leta 1962 na italijanski obali, ko mladi lastnik penziona uzre čedno žensko, ameriško igralko, ki umira. Ljubezenska pripoved se nato preseli v sedanjost, natančneje v Hollywood, ko ostareli Italijan v filmskem studiu išče žensko, ki jo je nazadnje videl v svojem penzionu pred petdesetimi leti. Zakaj jo želi najti in kaj se je medtem dogajalo v vseh teh letih, bomo lahko videli tudi v filmu, ki ga bo režiral Sam Mendes (Lepota po ameriško, Krožna cesta).

2. Graeme Simsion: Projekt Rosie

Don je profesor z blažjo obliko avtizma, ki se odloči, da je čas za poroko. K projektu pristopi znanstveno: da bi lažje našel pravo partnerko, sestavi obsežen vprašalnik. Večino žensk lahko izloči v manj kot 40 sekundah, potem pa se pojavi vihrava in čustvena Rosie, ki bi pogrnila že pri prvem vprašanju. Vendar mu pridejo na misel trije razlogi, zaradi katerih bi se moral z njo znova dobiti. V filmu naj bi glavno vlogo igral Ryan Reynolds.

3. E.L. James: Petdeset odtenkov teme / Petdeset odtenkov svobode

V nadaljevanju senzacije Petdeset odtenkov sive odnos med Christianom Greyem in Anastasio Steele dobi nove razsežnosti. Nad par se namreč zgrinjajo temačne sence iz preteklosti skrivnostnega multimilijonarja. Film Petdeset odtenkov teme prihaja v naše kinematografe že to valentinovo, tretji del (Petdeset odtenkov svobode) pa prihodnje leto.

4. Erin Morgensteren: Nočni cirkus

Fantazijska romaneskna pripoved o magiji in ljubezni med dvema čarodejema je postavljena v Anglijo 19. stoletja. V pripravi je tudi že film, ki bo posnet po tem knjižnem prvencu Erin Morgenstern, ki je pisateljici prinesel nesluten uspeh. Igralska zasedba zaenkrat še ni znana.

5. Jamie McGuire: Čudovita polomija

Abigail je pridno dekle, potem pa na faksu spozna Travisa, glavnega frajerja, ki se preživlja z dvobojevanjem v ringu in ki menja dekleta kot po tekočem traku. Ker se Abby ne odzove na njegovo dvorjenje, ji ponudi stavo – če zgubi, se odpove dekletom za en mesec, če zmaga, pa se mora Abby za en mesec preseliti v njegovo stanovanje. Abby sprejme stavo … Zgodba o usodni privlačnosti, ki spominja na Petdeset odtenkov sive in zasvoji s svojo drznostjo, nenavadnostjo ter dražljivostjo, prihaja tudi na filmska platna.

6. Jennifer Niven: Vsaj en popoln dan

Theodor Finch stalno razmišlja o načinih, kako bi storil samomor. Toda vsakič ga ustavi kaj dobrega, četudi najmanjša stvar. Violet Markey živi za prihodnost in odšteva dneve do mature, ko bo lahko zapustila domače mestece ter ušla svoji globoki žalosti zaradi nedavne sestrine smrti. Ko se Finch in Violet spoznata, ni jasno, kdo koga reši. V filmu, posnetem po tej prepričljivi zgodbi o dekletu, ki se nauči živeti od fanta, ki namerava umreti, bo igrala Elle Fanning.

7. Chimamanda Ngozi Adichie: Amerikanka

Devetnajstletna Nigerijka Ifemelu odpotuje na študij v ZDA, za seboj pa pusti svojega fanta Obinzeja, ki mu ne uspe pridobiti vizuma. Po trinajstih letih se Ifemelu odloči poiskati svojo srednješolsko ljubezen, a Obinze je medtem postal pomemben poslovnež in družinski oče. V filmu, ki ga bo produciral Brad Pitt, bo glavno vlogo igrala oskarjevka Lupita Nyong’o.

8. Charles Martin: The Mountain Between Us

Ko se upanje končna, se začne ljubezen. Ben in Ashley sta neznanca, ki preživita letalsko nesrečo v gorah. Hudo poškodovana in prepuščena sama sebi sredi divjine, sta prisiljena zaupati drug drugemu in se rešiti pred gotovo smrtjo. V filmu, ki bo svetovno premiero doživel letošnjo jesen, igrata Kate Winslet in Idris Elba.

9. Nicola Yoon: Everything Everything

Maddy je najstnica, ki je alergična na praktično vse v zunanjem svetu, zato je vse svoje življenje preživela za zidovi domače hiše. Njeno ustaljeno življenje pa se hitro spremeni, ko se v sosednjo hišo vseli nova družina s sinom Ollyjem. Maddy se vanj zaljubi, njeno življenje pa se popolnoma obrne na glavo. V filmu bosta v glavnih vlogah zaigrala Amandla Stenberg in Nick Robinson.