Je lahko zveza med enakimi znaki sploh uspešna?

Kako se med seboj ujameta dva bika, dva leva ….

Ljubezenski odnos med dvema pripadnikoma istega nebesnega znamenja zna biti zapleten, saj je druga oseba pogosto ogledalo nas samih, kar zna pripeljati do neprijetnih situacij. Najbolje funkcionirajo zveze med pari, ki so rojeni v istih zemeljskih znamenjih, najslabša pa je kombinacija dveh ognjenih znakov zodiaka.

Oven – oven

Dva ovna lahko na začetku povezuje močna kemija in strast, ki pa se običajno že kmalu sprevrže v svoje nasprotje. Zaradi podobnega temperamenta je konflikt v takšni zvezi skoraj neizogiben. Tako razmerje je lahko uspešno le, če znata svojo vročekrvnost in nepremišljenost vzeti kot izziv in spraviti pod kontrolo.

Bik – bik

Praktični, zanesljivi in racionalni biki hrepenijo po dolgotrajni ter stabilni zvezi, zato se lahko med seboj odlično ujamejo. Najpogostejši razlog za morebitne spore v takšni zvezi je običajno denar.

Dvojček – dvojček

V zvezi med dvema nepredvidljivima dvojčkoma zagotovo ni nikoli dolgčas. Vendar pa lahko ravno ta nepredvidljivost začne na dolgi rok povzročati težave. Dvojčki namreč ob sebi potrebujejo partnerja, ki jih bo znal prizemljiti na realna tla.

Rak – rak

Ko gre za zveze med enakimi znamenji, je to ena najboljših kombinacij v zodiaku. Raki so pozorna in čutna bitja, zato je takšen odnos poln nežnosti in medsebojnega razumevanja. Pomembno je le, da se oba naučita tolerirati nagle spremembe v razpoloženju, ki so tako značilne za rake.

Lev – lev

Levi so radi v središču pozornosti, zato je takšna kombinacija pogosto zelo zahtevna in nestabilna. Ker želita oba dominirati, se odvija nenehen boj za prevlado. Zato pa v takšni zvezi zagotovo ne manjka strasti, kar je med rjuhami vedno dobrodošlo.

Devica – devica

Pripadniki tega nebesnega znamenja so kot ustvarjeni eni za druge. Medsebojno se vedno podpirajo in skušajo od partnerja vedno izvleči tisto najboljše, kar premore. Tak odnos je še uspešnejši, če sta najprej dobra prijatelja in šele nato tudi ljubimca.

Tehtnica – tehtnica

Zveza med dvema tehtnicama bo dolgoročno obstala le, če bosta oba pripravljena vložiti ogromno energije. Tehtnice težijo k harmoniji v odnosih in se izogibajo sporom, toda frustracije se počasi nabirajo pod površjem in ko sčasoma priplavajo na plan, je pot nazaj k harmoniji zelo težavna.

Škorpijon – škorpijon

Strast, ljubosumje, spletke – škorpijoni premorejo vse, morda celo preveč vsega za uspešno zvezo. Zaupanje je zato ključnega pomena za dober odnos med dvema škorpijonoma, zamere pa so tiste, ki so najpogostejši vzrok za razhod.

Strelec – strelec

Zabavna kombinacija, ki pa se le redko končna s tistim znanim pravljičnim stavkom »in živela sta srečno do konca svojih dni«. Za strelce je značilen tekmovalni duh in strah pred izgubo svobode, kar v romantični zvezi največkrat pripeljet do bridkega konca.

Kozorog – kozorog

Pragmatični in prizemljeni kozorogi so kot ustvarjeni za stabilne in dolgotrajne zveze. Oba vesta, kaj želita v življenju in v medsebojnem odnosu. Med njima vlada veliko spoštovanje, odnos pa bosta gradila počasi, a vztrajno.

Vodnar – vodnar

Vodnarje odlikujeta odprtost in toleranca do drugače mislečih, vendar je odnos med dvema vodnarjema veliko boljši, če sta »samo« dobra prijatelja in se ne spuščata v ljubezensko razmerje. Čeprav je na začetku takšna zveza lahko čisto zabavna, pa zaradi pomanjkanja globlje čustvene povezanosti, odnos velikokrat ostane površinski in nezadovoljujoč.

Riba – riba

Na prvi pogled se zdi zveza med dvema ribama idealna, toda romantični in zasanjani predstavniki tega znamenja, potrebujejo ob sebi nekoga, ki jih bo znal občasno spustiti na realna tla. Ribe gledajo na svet skozi rožnata očala, kar je dobro vse do trenutka, ko pride do resnejšega problema.

Foto: @kelleydealphotography