Le še nekaj dni do izida novega Harryja Potterja

V knjigarne prihaja težko pričakovana osma knjiga o mladem čarovniku.

Na police knjigarn bo 31. julija, na rojstni dan mladega čarovnika, prispela težko pričakovana nova knjiga o Harryju Potterju z naslovom Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in zakleti otrok), ki je nastala kot scenarij za dvodelno igro. Nekaj srečnežev si je v minulih dneh že ogledalo predpremiere drame pisateljice J.K. Rowling in prve kritike predstave so naravnost navdušujoče. Ta hip najbolj vroča predstava na West Endu, ki bo premiero doživela dan pred izidom knjige (30. julija), je trenutno tudi najbolj varovana skrivnost. Vsem sodelujočim je bilo namreč strogo prepovedano razkrivati kakršne koli informacije o igri, da gledalcem ne bi prikrajšali užitka.

Zgodba uradnega nadaljevanja čarovniške sage se dogaja 19 let po zaključku zadnje knjige z naslovom Harry Potter in svetinje smrti. Priljubljeni junak je zdaj že odrasel mož z ženo in tremi otroki. Harry še vedno nosi značilna očala, zaposlen je na ministrstvu za čaranje, le da mora tokrat pomagati svojemu najmlajšemu sinu Albusu Severusu Potterju, ki se spopada s temno družinsko preteklostjo, ki nikakor noče ostati tam, kamor spada.

Po pisanju britanskih medijev kompleksna zgodba, polna preobratov, celo presega vsa prejšnja dela pisateljice J.K. Rawling. Osma knjiga iz serije o Haryju Potterju bo torej kot vse kaže prava poslastica za ljubitelje najbolj znanega čarovnika na svetu, obstaja pa tudi velika verjetnost, da bomo najnovejše nadaljevanje gledali tudi na filmskem platnu.

Foto: Manuel Harlan