Lahka spomladanska vegi lazanja

Preprosta italijanska klasika, ki se ji preprosto ne moremo upreti.

Lazanje so italijanska klasika, ki se jim preprosto ne moremo upreti. Običajno so polnjene z mesom in vsebujejo veliko sira ter kaloričnih omak, zato vam tokrat ponujamo recept za nekoliko bolj zdravo različico te priljubljene jedi, ki bo navdušila zlasti vegetarijance. Zelenjavna lazanja s svežimi sestavinami s spomladanskega vrta je preprosta za pripravo in kot naročena za ta letni čas.

Sestavine:

250 g listov za lazanje
300 g paradižnika
200 g bučk
200 g špinače
1 čebula
200 g pora
300 g parmezana
3 žlice olivnega olja
vejica sveže bazilike
1/2 skodelice paradižnikove omake
sol in poper

Priprava:

V ponvi na olju popražimo sesekljano čebulo, paradižnik, bučke in por. Začinimo s soljo in poprom in ko se zelenjava zmehča, dodamo še baziliko in paradižnikovo omako.

V večjem loncu zavremo vodo in v kropu približno 5 minut kuhamo liste za lazanjo, da se zmehčajo. Liste poberemo iz lonca in položimo v globok pekač. Testo prekrijemo s prvo plastjo zelenjave, ki smo jo pripravili v ponvi. Prekrijemo s špinačo, ki je ni potrebno kuhati. Nato prekrijemo z listom za lazanjo ter ponovno položimo plast zelenjave, špinače in parmezana. Na zadnji list lazanje položimo špinačo, zelenjavo in parmezan. Tako zloženo lazanjo pečemo na 250 stopinj Celzija od 35 do 40 minut.

Foto: @camillestyles