Košček raja na idiličnem dalmatinskem otočku

Predstavljate si dopust v tej obnovljeni kamniti hiši na otoku Lopud!

Če ste iskali do popolnosti obnovljeno kamnito počitniško hišo ob morju, potem je vašega iskanja morda ravnokar konec. Villa Santo Spirito na odmaknjenem hrvaškem otoku Lopud ima vse: čudovito lokacijo, ki ponuja razglede za milijon dolarjev, prelepo urejen vrt in elegantno zasnovan interjer.

Obnovljena hiša iz 15. stoletja se nahaja sredi prekrasnega naravnega okolja, ki ga ponuja otok Lopud, ki za večino turistov še vedno ostaja neodkrit košček raja. Rustikalna vila na edinstven način prepleta sodoben dizajn s tradicionalno kamnito hišo, značilno za ta del Jadrana. Elegantno in moderno pohištvo, kot so beli stoli, zofe in postelje, so v kamnito lepotico vnesli pridih sodobnosti, ki ji izvrstno pristoji. Da bi ohranili avtentičnost 140 kvadratnih metrov velike hiše, v njeni notranjosti ni odvečnih detajlov.

Ker so želeli arhitekti kar najbolje izkoristiti čudovit pogled na morje, ki se ponuja iz hiše, so dnevni prostor premestili v zgornje nadstropje, medtem ko sta kuhinja in jedilnica v pritličju. Francoska vrata vodijo na razkošen vrt, ki je prava paša za oči.

Foto: Scott Frances