Koktajl dneva: Sangria iz rdečih pomaranč

Poleti preizkušamo koktajle.

Z velikim navdušenjem pozdravljamo težko pričakovano poletje in visoke temperature. Prišel je čas za druženja, športne aktivnosti v naravi, kopanje v morju, obiske bazena in poležavanje na soncu. Poleg tega pa je poletje čas, ko si z veseljem in brez slabe vesti privoščimo eksotične koktajle. Za to nam ni potrebno v bar, lahko ga pripravite v udobju svojega doma in presenetite svoje goste. Danes si privoščite sangrio iz rdečih pomaranč. Za pripravo boste potrebovali 15 minut.

Sestavine:

… 6 rdečih pomaranč

… 2 buteljki belega vina, predlog Pinot

… 1 skodelica sodavice

… polovica skodelice brandyja

… 340 g narezanih jagod

… 125 g malin

… 1 sesekljano jabolko

… polovica skodelice sladkorja, za obrobo kozarca

Priprava:

Olupite eno pomarančo in njeno lupino zmešajte s sladkorjem v majhni skledi. Sladkor vtrite v lupino dokler ne zadiši. Štiri pomaranče stisnite, da dobite čisti sok. Ostali dve pomaranči nasekljajte na koščke.

V velikem vrču zmešajte vino, brandy, sok rdečih pomaranč, sodavico, jabolka, jagode, maline in rdeče pomaranče. Dobro premešajte.

Sladkor, ki ste ga vtrli v lupino, dajte na krožnik. Vrhove kozarcev namažite z limono ali pa limeto, da se jih bo sladkor lepo oprijel. Pomočite vse kozarce v sladkor. V vse kozarce dajte nekaj kock ledu in dodajte nekaj sadja iz sangrie. Nalijte sangrio v kozarce in postrezite.

Namig: Pripravite jo dan prej. Sangria bo boljšega okusa, če jo boste pustili nekaj časa stati v hladilniku.

Foto: Pinterest