Ko nezrelega moškega ujame močna ženska…

Kaj se zgodi, ko čustveno nezrel moški stopi v zvezo z močno žensko.

Močno žensko je težko impresionirati.

Večina moških želi imeti v zvezi dominantno vlogo, ki jim daje občutek moči in kontrole. Toda ta starodavna moška potreba po prevladi pride pod vprašaj v trenutku, ko čustveno nezrel moški dobi ob sebi močno žensko, ki zamaje njegovo navidezno »mačo« podobo, za katero se velikokrat skriva negotovost.

Takšni moški se pogosto prestrašijo razmerja s samozavestno žensko iz naslednjih petih razlogov:

1. Močna ženska zahteva odgovornost v odnosu

Taka ženska da svojemu moškemu jasno vedeti, da ni z njim samo zaradi njegovega ega. Od njega pričakuje odgovornost v odnosu, zato ga izzove vsakič, ko naredi napako ali trmasto vztraja, da ima on vedno prav.

2. Negotovost zaradi velikih pričakovanj

Močna ženska podpira svojega partnerja in ga motivira, da bi postal najboljša različica sebe. Toda nezreli moški to podporo pogosto doživljajo s strahom. Bojijo se, da partnerkinim pričakovanjem ne bodo kos, poleg tega pa težko prenašajo konstruktivno kritiko.

3. Strah pred obvezo in predanostjo

Nezreli moški z razliko od svojih močnih partnerk pogosto ne vedo, kaj želijo od življenja. Ona se ne boji resne zveze, medtem ko je zanj to zastrašujoče. Resnost namreč ni lastnost zrelih moških.

4. Vedno bo rekla, kaj misli

Močna ženska stoji za svojimi besedami in prisega na popolno iskrenost v odnosu. Če ste storili nekaj, kar ji ne ustreza, vam bo to brez dlake na jeziku tudi povedala. To je lahko za nezrelega moškega zastrašujoče, saj ni vajen take iskrenosti.

5. Močno žensko je težko impresionirati

Nezrel moški se običajno ne trudi dati celega sebe v odnos, kar je problematično, saj močne ženske ne prenesejo polovičarstva. Ker se življenju predajajo z vso strastjo, potrebujejo ob sebi nekoga s podobnimi lastnostmi. Le tako bo namreč 100 odstotno prepričana, da je našla moškega po svojem okusu.