Ko kava postane umetnina

Koledar, ki povezuje kavo in umetnost

Koledar je postal pomemben stenski dodatek, s katerim bomo uredili svoj bivalni ali delovni prostor v prijetno in domače okolje. Seveda pa moramo biti pri izbiri koledarja posebej pozorni, saj ne gre za katerikoli koledar – ta mora imeti vsebino, dobre ilustracije in sporočilnost. In prav takšen je koledar za leto 2018, ki so ga naredili pri Goat Storyju. Predstavljamo vam COFFEE ART CALENDAR 2018.

COFFEE ART CALENDAR 2018 je edinstven umetniški koledar, ki od januarja do decembra razkriva zgodbo kave, od zrna do skodelice in še dlje, navdih pa jemlje iz mitologije kave, pravične pridelave in trgovine, raziskuje pa tudi socialne poglede na kavo in učinek, ki ga ima ta aromatični napitek na dušo in telo.

Vsak mesec je zaznamovan s tematiko, ki je tesno povezana s kavo. Januarja se začne s kavnim zrnom, decembra se konča z evolucijo kave. Zgodbo pripoveduje 12 mladih mednarodnih umetnikov, ki so vsak prispevali svoj edinstven pogled na kavo in seveda tudi svoj unikatni umetniški stil. Tako je nastala kolekcija 12 unikatnih umetniških del, ki jih je možno uporabljati kot koledar, vsak list pa je lahko posebej uporabljen kot ločeno umetniško delo, v vsakem primeru pa bo koledar izjemna popestritev vsake kuhinje, dnevne sobe, pisarne ali kavarne.

Z nakupom koledarja COFFEE ART CALENDAR 2018 ne boste le prejeli 12 unikatnih umetniških del, združenih v uporabno celoto, temveč boste pomagali podpreti mlade umetnike, ki so sodelovali pri projektu.

Kdo so umetniki, ki bodo krasili tvojo steno?

Anja Sušanj

Nicola Kloosterman

Tom Abbiss Smith

Chloe Joyce

Amber Vittoria

Lucas Levitan

Yi Xiao Chen

Dola Sun

Geffen Refaeli

Dawid Ryski

Daehyun Kim

Anja Šlibar