Ključen trend notranjega oblikovanja: čiste linije

Največji trendi notranjega dizajna in tehnologije z roko v roki.

Dnevni prostor predstavlja osrednji prostor vsakega doma, kjer se prepletata harmonija in občutek ugodja. V njem si rezerviramo trenutke samo zase ali pa jih namenimo glasni zabavi in sproščenemu druženju. Prav ti trenutki so navdihnili Sonyjeve oblikovalce, da ustvarijo televizijski sprejemnik sodobnih minimalističnih linij, ki ostaja v središču pozornosti, a se obenem zlije z okolico in predstavlja »del življenja«.

Oblikovalski koncept, preprosto povzet v besedni zvezi »del življenje« (ang. »Slice of living«), upodablja nova linija televizorjev Sony BRAVIA 2016. Zahvaljujoč ploski liniji se televizorji Sony skorajda neopazno prilegajo steni kot slika, ki se nemoteče zlije z notranjo opremo prostora. Serija televizorjev XD93/XD94 še posebej izstopa z nežnimi zlatimi linijami v barvi šampanjca, ki jih zasledimo na okvirju in poudarjajo vitkost in večplastno sestavo izbranega modela. Kromirana srebrna črta na aluminijastem okvirju pa elegantno dopolnjuje tudi serijo televizorjev XD85.

Čiste linije izjemno tankega roba ekrana televizorja ne odvračajo pozornosti od vsebine, temveč jo še poudarjajo. Zaslon je dvignjen in nagnjen s pomočjo aluminijevega stojala, ki elegantno skrije odvečne kable. Zahvaljujoč posebej oblikovanemu ventilatorju in stenskemu nosilcu na zadnji strani se predstavnika serije XD93/XD94 ob namestitvi na steno enostavno zlijeta s površino.

Sony z linijo televizorjev 4K s tehnologijo HDR (High Dynamic Range) prinaša najboljšo kakovost slike, ki se v popolnosti ujame z izbranim dekorjem vsake dnevne sobe. Izkušnja gledanja pa je zaradi večje svetlosti, višjih kontrastov in še živahnejših barv, ki prinašajo izrazitejši občutek globine in podrobnosti, boljša kot kdaj koli prej.