Kam so izginili kavalirji?

Ženske pravijo, da gre za izumrlo vrsto.

Pred davnimi časi je bilo kavalirstvo v modi in so morali moški vložiti kar nekaj truda, da so osvojili srce svoje izbranke, danes pa se je situacija močno spremenila. To dokazuje tudi raziskava spletnega portala za spoznavanje match.com, ki je pokazala, da so pravi kavalirji praktično izumrli, s tem pa je vse manj tudi romantike med pari.

V anketi omenjenega portala je kar 73 odstotkov žensk menilo, da je čas kavalirjev že zdavnaj mimo, večina sodobnih žensk pa od moških pričakuje vedenje, ki bi moralo biti povsem samoumevno. Pa ni.

Anketa je razkrila, da kar 84 odstotkov žensk želi, da jih moški dejansko pokliče, če je obljubil, da bo to storil. 80 odstotkov žensk si želi, da bi jim njihov izbranec vsaj enkrat dnevno poslal sporočilo (ali pa se vsaj toliko potrudil, da odgovori nazaj), 83 odstotkov pa želi, da bi fant s katerim so šle na zmenek, kasneje preveril, ali so varno prispele domov.

Po drugi strani so anketiranke naredile jasno razliko med kavalirstvom in “ujčkanjem”. Tako 38 odstotkov vprašanih žensk ne želi, da jim moški primakne stol v restavraciji, 45 odstotkov pa moško vztrajanje, da v lokalu one prve naročijo pijačo, doživlja kot nadležno.

Mnoge je presenetil tudi podatek, da 60 odstotkov žensk želi, da moški objavi njuno skupno fotografijo na Facebooku in s tem pokaže svojim prijateljem, da misli resno.

Foto: Lionsgate