Kakšen nedrček ustreza vašim prsim?

Izkušnje nakupovanja nedrčkov se razlikujejo od ženske do ženske.

Medtem ko nekatere ženske brez problema kupijo nedrčke v različnih barvah, v akcijah po znižani ceni, brez da bi ga poskusile, druge pred nakupom obiščejo kar nekaj trgovin, da bi našle pravi model, ki jim odgovarja.

via GIPHY

Najprej morate razumeti, da je velikost vaših prsi sicer pomembna za pravilno izbiro nedrčka, vendar je še bolj pomembno, katera oblika najbolje ustreza vašim prsim. Velikost vaših prsi se skozi življenje spremeni do šestkrat, odvisno od spremembe teže, nosečnosti in dojenja. Vendar pa vrsta oziroma oblika prsi ostane v veliki meri enaka.

Tisto, kar določa obliko prsi, je gravitacija. Sta si različni, asimetrični, štrleči navzgor ali povešeni? Obstajajo smernice, ki vam bodo pomagale ugotoviti, kakšna je vaša oblika.

View this post on Instagram

Repost from @avilasapparel Does it matter what breast shape you have? – “People are always focused on the size of a bra — the band and cup — and that matters. – But breast shape and bra style is also incredibly important. – For example, if you have east-west or side set breasts that point outwards or have ample space between them, it’s very difficult for you to wear a full underwire around your whole breast. – #Women with those breast shapes should find a #bra with a shorter wire, that stops underneath the breast, instead of encircling it.” (this type of bra is shown in my next post) – Cohen. #beautyconsultant #beautygeek #breast #women #breastsize #breastshape #bra #brasize #body #cupsize

A post shared by Beauty Geek (@beautygeekng) on

Zvončaste – Bell

V zgornjem delu so ozke, v spodnjem pa zaobljene. Ta oblika je precej hvaležna. Najbolje jo oblikuje balconette nedrček, ki je nižji, doseže pa vtis dvignjenih prsi.

Vitke – Slender

To so ponavadi manjše prsi, katere bradavičke »gledajo« navzdol. Za take prsi je najboljši klasičen push-up nedrček.

Okrogle – Round

Lastnice teh prsi so srečnice, saj skorajda ne bi potrebovale nedrčka, ker jim prsi stojijo same. Zato vam priporočamo, da uživate v udobju, ki vam ga je namenila mati narava in izberite mehak nedrček brez žice.

via GIPHY

Asimetrične – Asymmetric

Zavedamo se, da nobeno telo ni popolnoma simetrično, tako tudi nobene prsi zares niso simetrične. Če je očitno, da je ena dojka večja od druge, je to vaša oblika. Priporočamo plunge nedrček – blagi push-up z globokim rezom, ki omogoča, da se vaše prsi “postavijo” v košarice. 

Kapljice – Teardrop

Če so vaše prsi v obliki kapljic ali solze, pa vendar polnejše, je optimalen nedrček, ki se zapenja spredaj, ker bo takšna izbira kar najbolje izkoristila njihov volumen.

Vzhod – zahod – East West

Za te “skregane” prsi je značilno, da so bradavičke usmerjene na nasprotne strani. Zato je zanje najboljša izbira nedrček z naramnicami, ki se križajo na hrbtu (kot pri športu, vendar s košarami), saj jih vizualno približa.

via GIPHY

Pristranske – Side Set

To je še ena oblika, kjer vaše prsi gledajo vsaka na svojo stran. Če pri vzhod-zahod obliki bradavičke gledajo malo navzgor, je tukaj situacija obrnjena. Takim prsim najboljše ustreza balconette nedrček in nedrček s prekrižanimi naramnicami na hrbtu, da prsi optično približa in dvigne.

Foto: Pinterest