Kako v zimskih mesecih praznovati rojstni dan?

Nekaj nasvetov 34. letnice, ki je praznovala te dni.. Na svoj način

Moja 30-ka je že nekaj let za mano. Če sem natančna, se je sestavila pred štirimi leti in nekaj dnevi. Nekako je nisem jemala, kot hudo življenjsko prelomnico in nisem se posebej poslavljala od 20-tih, tudi nisem imela kakšnih posebnih pretresov in razbijanja glave s tem, kaj bi morala narediti do danes, ker je pač nekaj družbeno sprejemljivo in se mora. Ne, samo plujem počasi naprej, nabiram znanja, znam poskrbeti zase, pa tudi za druge in se v svojem telesnem oklepu počutim tako dobro, kot še nikoli do sedaj. Mislim, da sem našla svoj dom. V zadnjem času se vsi preveč ukvarjamo s starostjo, nekako se nam zdi, da lahko ubežimo številkam, si popravimo nos, dodamo nekaj botoksa, telovadimo kot nori, se razstrupljamo in si mislimo, da bomo ubežali neizbeženmu koncu? Ali pa mogoče vsaj prišli s popolno frizuro in napeto kožo do tega konca… Ne vem točno, pred čim in zakaj se skrivamo, verjetno pred svojimi strahovi in zakoreninjenimi vzorci. Kakorkoli, stari smo toliko kot nam to narekuje naše notranje počutje in jaz prizna, da se v družbi 17-letnic kar dobro znajdem :). No, pa vseeno so se do letošnjega rojstnega dne, ko sem zabeležila 34 let, odkar sem se odpravila na pot raziskovanja, ki me pelje v miren življenjski pristan, nekatere stvari precej spremenile.

Predvsem vem, da je pomembno poskrbeti zase in za lastno zadovoljstvo. JAZ sem torej na prvem mestu in s to idejo sem postala leto starejša – v družbi moža in sinčka ter najboljših prijateljev, smo se odločili, da se podamo na bele strmine. Zima in z njo smučanje, je na vrhu moje lestvice najbolj priljubljenih športov. Odločitev kjer in kako bom letos praznovala je bila enostavna, predvsem zato, ker vem kaj hočem in kaj me bo razveselilo. V nadaljevanju pa nekaj nasvetov, kako rojstni dan praznovati po 30. letu:

1. Razvratne zabave so po 30. letu običajno preteklost. Sama raje izberem praznovanje, ki bo zadovoljilo predvsem mene. Torej, počnem stvari, ki jih imam rada, ki me sproščajo in v katerih uživam. Običajno so te aktivnosti povezane s kakšnim športom ali razvajanjem v savni in na masaži. Če praznuješ v zimskih mesecih, vse to lahko odlično združiš na smučarskem oddihu, ki sem si ga letos tudi sama privoščila. 4 dni v objemu avstrijskih Alp je bil idealen izbor, v katerega sem vključila vse našteto.

2. Udobje je na prvem mestu! Po 30. letu se naučimo, da je potrebno poskrbti za lastno udobje, da živimo enkrat in varčevanje na račun lastnega udobja naj ne bo pretirano. Seveda moramo delati v skladu z osebnimi zmožnostmi. A takrat, ko praznujemo si lahko privoščimo še malenkost več. Zakaj? Ker si to enostavno zaslužimo! Naša pot do nekaj več kot 2 uri oddaljenega St Michael Lungaua (za poznavalce avstrijskih smučišč: bližina priljubljenega Katschberga), je bila res zabavna, saj smo se nanjo odpravili kar z velikoprostorsko limuzino Mercedes V 250 d. Smučanje je le podvig svoje vrste, vsaj kar zadeva pakiranja opreme. In tokrat je šlo res z lahkoto, saj se s preveč prostora v avtu, nismo odpravili še nikamor. Sprva smo imeli celo idejo, da se na pot odpeljemo kar vsi skupaj, vključno s prijatelji, a so nam načrte nato prekrižale druge zadeve. Torej, kraljeva vožnja treh potnikov z vsem udobjem, ki ga premore. In prav dobro se mu poda opis: “Polno naložen z življenjem.” Pot je bila predvsem polna smeha, zabave ter prtljažnega prostora. In, če imaš prostorsko stisko v avtu, nekaj zahtevnih otrok, potem je Mercedes V 250d res dober izbor.

3.Ko si privoščiš udoben transport je prav, da za udobje poskrbiš tudi pri nastanitvi. Ko se odločiš za praznovanje rojstnega dne izven udobja lastnega doma, poskrbi za prijeten apartma ali sobo. Glede na to, da je šlo v mojem primeru za družinsko smučanje z otroki, je bil izbor apartmaja ob vznožju smučišča najboljša odločitev. Če dodam še dejstvo, da je moj mož nejevoljen v trenutku, ko si nadene smučarske čevlje na noge, saj so ti neudobni, si lahko mislite, kako dobra je bila odločitev, da se nastanimo v apartmajih Liftplatzl – že samo ime je dovolj zgovorno.

4. Normalno je, da za svoj rojstni dan nazdraviš, a mogoče po 30. letu to ne bo več tako nujno in ti je na prvem mestu dobro počutje, fit telo in dan potem brez mačka. Lahko presenetiš svoje prijatelje in jih povabiš na detox zabavo, jim postrežeš z odličnimi čaji ter ostalimi zdravimi napitki. Za tiste, ki vseeno želijo kakšno kapljico alkohola pa dodaj v topel čaj, kakšno merico gina. Verjemi, da bodo vsi zadovoljni!

5. Moram priznati, da je praznovanje rojstnega dne sredi zime, kmalu po novem letu, ko so vsi naveličani zabav, precej zahtevno za organizacijo dobre zabave. In če se navežem na točko 1, ki razkriva da se nam po 30. letu pogosto ne da organizirati razvratnih zabav, se lahko enostavno doma zavijete v objem svojega najdražjega in si pričarate nepozaben dan. Pustite mu, da vas razvaja od jutra do večera – ideje, pa tokrat prepustim kar tebi!

Promocijska vsebina #ad