Kako pregnati januarsko depresijo?

Prazni računi, konec dopusta in praznikov, virusi, gripa, neželeni kilogrami – januar je z razlogom razglašen za najbolj depresivni mesec v letu.

Nenapisano pravilo pravi, da po veselih praznikih lahko kaj hitro nastopi depresivno razpoloženje, kar seveda ni nič čudnega. V prazničnem čase se popolnoma oddaljimo od realnosti in se v celoti posvetimo le praznovanju, druženju in uživanju. Nato sledi vrnitev na delo ali v šolske klopi, kar marsikomu predstavlja pravo nočno moro. Poleg tega med prazniki veliko zapravljamo in si z dobrotami pridelamo kilogram ali dva preveč. Vse to, kot kaže, vodi v januarsko depresijo.

Najslabše kar lahko storimo je, da se ji prepustimo. Nikar! Če ste se našli v opisu, vas bodo rešili naši nasveti.

Sprememba videza

Novo leto – novi vi! Ni potrebe po drastični spremembi, lahko si le osvežite barvo las, se postrižete ali pa si le spremenite pričesko v takšno, ki je ne nosite vsak dan. Če ste zvesti naravnim odtenkom ličil, si privoščite barvno rdečilo za ustnice ali pa poudarite oči – izbira je vaša.

Telesna vadba

Eden izmed najučinkovitejših načinov za dvig razpoloženja je vsekakor telesna vadba. S tekom telo sprošča endorfine, poznane kot hormone sreče, s tem se bo vaše razpoloženje močno izboljšalo, obenem pa boste super fit.

Wellness

Nas lahko še kaj drugega bolj izvleče iz depresivnega razpoloženja od wellnessa? Mislimo da ne. Privoščite si razvajanje v enem izmed top wellnessov pri nas. Domov boste odšli popolnoma prerojeni.

Generalno čiščenje

Vemo, da na kaj takšnega niste pomislili, ampak verjemite, da pomaga. Samo pomislite kako srečni boste, ko se boste znebili vse odvečne krame v omarah ali v celem stanovanju. Nered in kopičenje stvari negativno vpliva na naše razpoloženje. Glede na to, nas čiščenje osrečuje, pa še preganja lenobo, ki smo se je navzeli med prazniki.

Svež zrak

Zapiranje v hišo vam ne bo pomagalo dvigniti razpoloženja. Preživite čim več časa na svežem zraku. Pokličite prijateljico in jo povabite na planinski pohod ali pa le na sprehod. Imate idealno priložnost, da ob pogovoru s prijatelji in partnerjem pozabite na težave in slabo razpoloženje. Smo omenili, da boste potem spali kot dojenčki? Še ena pozitivna lastnost! Vsem je namreč znano dejstvo, da je dober spanec ključen v borbi proti slabemu počutju.

Foto: Pinterest, Instagram