Kako ohraniti prijateljstvo po selitvi?

4 načini za vzdrževanje prijateljstva na daljavo

Trenutek, ko se vaš prijatelj ali prijateljica odseli v drugo mesto ali pa celo državo, je eden izmed najbolj grenko-sladkih v življenju. Po eni strani ste veseli, da so odprli novo poglavje v življenju, pa naj bo to začetek družinice, nove poslovne poti ali pa so odšli za svojimi sanjami, po drugi strani pa vas preganja slab občutek zaradi izgube. Vse prevečkrat slednji prevlada in naš nekoč najboljši prijatelj ali prijateljica postane del preteklosti. Nikar si ne dovolite iz svojega življenja izpustiti osebo, ki vas razume, tako kot vi njo, s katero se smejite in delite vse brez sramu! Vzdrževanje prijateljstva na daljavo je podobno romantičnemu razmerju na daljavo – vse kar potrebuje, je nekaj ekstra pozornosti in nege.

Največja skrivnost za ohranitev prijateljstva? Pustite da se prijateljstvo razvija.

Če se boste po selitvi obnašali po starem, bo odnos slej ko prej zbledel. Raje na vse skupaj glejte pozitivno in prijateljstvo popeljite na višji nivo. Veselite se in načrtujte obisk v drugem mestu ali na drugem koncu sveta. Pišite si pisma in morda boste odkrili, da je staromodno dopisovanje pravzaprav zabavno. To bo vaše prijateljstvo okrepilo ne glede na kilometre med vama.

Pustite ji/mu čas

Najboljši nasvet, za razvijanje prijateljstva je vsekakor ta, da osebi pustite čas, da se privadi na novo okolje. Nič ni narobe, če se nekaj tednov ali mesecev ne boste pogovarjali ure in ure. To še ne pomeni, da ste izgubili prijatelja, pomeni le, da je vajino življenje zapolnjeno z obveznostmi in različnimi prijateljstvi, tudi s tem na daljavo.

Video klic je vedno boljši kot smsi

Saj veste kako je z smsi? Na hitro jih napišemo v gneči in preden dobimo odgovor, že pozabimo, da smo sporočilo sploh napisali. Video klic pa je bolj oseben, dal vam bo občutek, da ste v istem prostoru. Dogovorita se za kavico ali pa kozarček vina ob video klicu, pa boste imeli razlog za veselo načrtovanje video druženja.

Bodite pozorni

Ker se zaradi selitve ne boste videvali pogosto, bodo male pozornosti, kot je fotografija nečesa, kar vas spominja na vajina skupna doživetja  vajino prijateljstvo ohranjalo živo. Lahko pa ji/ mu pošljite paketek z domačimi izdelki, ki jih obožuje. Saj veste, vedno ne boste imeli časa za obisk.

Foto: Pinterest