7 nasvetov za večjo produktivnost

To je 7 ključnih navad produktivnih ljudi...

Vašim prijateljem uspeva vse, česar se lotijo? In ne le to! Vse opravke in želje izpelje do konca z neverjetno lahkostjo, z nasmehom na obrazu in v izredno hitrem času? Poleg vseh obveznih opravkov, ki jim jih nalagata delo in družina, pa imajo še vedno čas za druženje ali obisk telovadnice? Vam pa se zdi, da česa takega nikoli ne bi bili sposobni, saj za vse enostavno nimate časa, volje in energije? Prepričani smo, da takšne ljudi na eni strani spoštujete in obožujete, na drugi pa do njih gojite zdravo mero zavisti, saj vam enostavno ni jasno, kako so lahko tako zelo produktivni. Predstavljamo vam 7 navad produktivnih ljudi:

1. Naredijo si seznam pomembnih in manj pomembnih opravil. Produktivni ljudje se delu nikdar ne izmikajo, a hkrati vedno pogledajo, katerim opravilom morajo dati prednost in katera lahko počakajo.

2. Ne zadajo si le ciljev, pač pa tudi roke! Produktivni ljudje vedno vedo, do kdaj morajo nekaj dokončati in se rokov strogo držijo, delo pa planirajo vnaprej.

3. Postavljajo si meje! Produktivni ljudje vedo, da se stvari ne bodo vedno razpletle tako, kot so si prvotno zamislili. In s tem ni nič narobe. Postavljajo si časovne in objektivne meje, v katerih delajo in se jih držijo. Če jih karkoli preseneti na poti do cilja, jih to nikakor ne zaustavi ali vrže iz tira.

4. Oni so tisti, ki nadzorujejo tehnologijo, in ne tehnologija njih! Produktivni ljudje vedo, da so družabna omrežja kradljivci energije in časa, zato se z vso močjo upirajo vsemu, kar jih ovira pri izpolnjevanju vsakdanjih opravil.

5. Strateško načrtujejo svoje odmore. Produktivni ljudje načrtujejo svoje 3-5 minutne odmore na vsako uro in pol. Tako ohranjajo svojo osredotočenost na delo in točno vedo, kdaj možgani potrebujejo čas za počitek.

6. Večopravilnost za njih ni možna! Produktivni ljudje nikoli ne delajo večih reči hkrati, pač pa se vedno osredotočajo le na eno opravilo in stremijo k temu, da ga odlično opravijo. To jim daje zadovoljstvo.

7. Spanje se nahaja na vrhu prioritet! Produktivni ljudje se zavedajo, kakšno moč ima spanje, zato natanko vedo, kdaj je čas za spanje in kdaj čas za prebujanje. Zavedajo se, da telo ne more normalno delovati, če oseba spi manj kot 7 ur.