Kako do svilnato mehke kože v zimskih dneh? 

Ste tudi vi med tistimi, ki se pozimi borite s suho kožo po telesu? Naš največji organ je v tem času zelo obremenjen z okoljskimi dejavniki – zunaj je hud mraz in pogosto veter, notri pa je zaradi ogrevanja zrak suh. Kako poskrbeti, da bo koža nahranjena, navlažena in zdrava tudi čez zimo? Imejte radi svojo kožo in preberite spodnje nasvete, ki bodo zagotovo pomagali, da bo koža (in posledično tudi vi) srečnejša.

Zdravje od znotraj

Na kožo zelo vpliva vse tisto, kar vnesemo v telo, zato poskrbite za zdravo prehrano, ki naj vsebuje vitamine, vlaknine in minerale. V prodajalnah dm boste na polici z izdelki dmBio našli širok izbor žitaric, semen in podobnih živil ekološke pridelave, za katera vam bo telo hvaležno. Vsak dan spijte tudi zadostne količine vode, saj se dehidracija pozna tudi na koži – zaradi pomanjkanja vode bo koža upadla, manj napeta in včasih celo sivkasta.

Nežno čiščenje

Do svoje kože bodite nežni in uporabljajte nežne izdelke za umivanje, še posebej če je občutljiva – v tem primeru priporočamo, da se izogibate izdelkom, ki vsebujejo parfume. Posegajte po takšnih, ki so namenjeni občutljivi koži, enkrat tedensko pa si privoščite kopel z olji. Pri tuširanju uporabljajte mlačno ali toplo vodo, ne vroče, kožo pa po umivanju nežno obrišite in se izogibajte pretiranemu drgnjenju, saj lahko s tem odstranite sestavine zaščitne pregrade.

Piling

Približno enkrat tedensko svojemu telesu privoščite razvajanje z nežnim pilingom, s pomočjo katerega boste odstranili odmrle celice. To je pomemben korak v vaši rutini, ki bo pripomogel k temu, da bodo naslednji koraki bolj učinkoviti – če imate namreč na koži preveč odmrlih celic, le-te ovirajo vpijanje hranil in vlage, ki jih nanašate s kremami.

Hranila in vlaga

Opazujte svojo kožo, da boste spoznali njene potrebe – če je suha, bo poleg vlage potrebovala tudi hranila – manjka ji namreč maščobe in je potrebno dovajanje lipidov ter seveda vlage. Če je dehidrirana, ji privoščite izdatno vlaženje, če koža nima posebnih potreb, pa ji vseeno v zimskem času privoščite dovolj hranil in vlage. Tisti, ki se soočate s suho kožo, uporabljajte hranilna olja, masla in kreme bogate z lipidi, ki bodo pomagali zadržati vlago, na primer alverde Relax negovalno olje divja vrtnica ali pa Balea krema za telo s karitejevim maslom in arganovim oljem.

Imejte radi svojo kožo in ji privoščite le najboljše.