Kaj sem spoznala iz afere s poročenim moškim

Izpoved ugledne psihologinje, ki je bolečo izkušnjo delila s svetom.

Pisateljica in psihologinja Carmen McGuinness je priznala, da se je v mladih letih nepremišljeno spustila v razmerje s poročenim moškim. Afera je trajala 15 mesecev – od pravljičnega začetka, do bolečega konca. »Nisem ponosna na to obdobje svojega življenja, toda iz boleče izkušnje sem se marsikaj naučila in upam, da bo moja izkušnja pomagala tudi drugim, ki so se ali se še bodo znašli v podobni situaciji,« pravi terapevtka. To so dragocene lekcije, ki jih je spoznala…

Če se počutite slabo, potem tudi počnete nekaj slabega

Mama me je vzgojila v dobro dekle, toda odraščala sem v času, ko je obstajal samo fiksni telefon in si nismo mogli dopisovati celo noč. Na izzive sodobnega časa preprosto nisem bila pripravljena. Šele ko sem pogazila vrednote, ki mi jih je privzgojila mama, sem spoznala, kako pomembne so, kajti ko sem ravnala v nasprotju z njimi, sem trpela. Danes vem, da ni bilo vredno.

Strast ni čarobna stvar. Od nas je odvisno, kdaj se prižge in kdaj ugasne

Ko sem spoznala tega poročenega moškega je naredil vse, da bi prebudil strast v meni. Ko mi je začel postajati všeč, bi se tega občutka lahko znebila z nekaj sporočilci na listku papirja, ki bi jih polepila po stanovanju in na katerih bi pisalo, da je ta moški poročen. Namesto tega sem se raje prepustila in začela sanjariti. Velika napaka. Predstavljala sem si ga kot neljubljenega in nerazumljenega moškega, ki išče popolno žensko. Prepričevala sem se, da je zaljubljen vame.

Mnogo težje je preboleti zvezo, ki se je zgodila, kot tisto, ki se ni

Spominov se je težko znebiti. Kot psihologinja sem vedela, da bo moralo preteči veliko časa, a sem kljub temu poskušala stvari pomesti pod preprogo. Takrat sem spoznala, da moram začeti poslušati sebe in tudi sama v praksi početi to, kar učim druge na terapijah. Nisem več potiskala čustev, ampak sem jim pustila prosto pot in sčasoma so izginili.

Ljudje vam od prvega dne pokažejo svoj pravi obraz

Če je lagal ženi, da bi bil lahko z mano, bi se zlagal tudi meni. Prevara se ne zgodi enkrat, to je način življenja. Vsak, ki je kdaj prevaral nekoga, prej pa mu obljubil večno zvestobo, bo verjetno prevaral tudi v bodoče.

Človek, ki vara, ni partner, ki ga želite

Ko sem to spoznala, sem prenehala biti ljubosumna na njegovo ženo in spoznala, da ne bi nikoli želela biti v njeni koži.

Najbolj boleča razmerja pogosto razkrijejo, kaj si v resnici želimo

Ko sem bila z njim, sem se ves čas prepričevala, da se tako ali tako ne želim poročiti. To je bila resnica, ampak spoznala sem, da želim ob sebi moškega, ki se bo pripravljen obvezati, da bo posteljo delil samo z mano in me držal za roko tudi v javnosti.

Ko gre vse po zlu, so najpomembnejši prijatelji

Ko je bilo afere konec, so mi ob strani stali prijatelji in to mi je ogromno pomenilo. Ljubice poročenih moških se zaradi občutka sramu in obsojanja, običajno izolirajo od prijateljev in družine. Osama vam ne bo pomagala, ne glede na razloge.