Kaj se zgodi, ko moški objame žensko

Spoznajte neverjetno moč preprostega objema.

Objem je najbolj preprosta stvar na svetu, ki nas navda s posebnim občutkom topline, bližine in intime. Da ima dobri stari objem zdravilne učinke, so potrdile tudi znanstvene raziskave. Poleg tega, da izboljšuje razpoloženje, krepi medsebojne odnose, zaupanje in samozavest, objemanje vpliva tudi na boljše fizično počutje, saj zvišuje odpornost organizma, znižuje krvni pritisk in upočasnjuje bitje srca. Več kot dovolj razlogov torej, da čimprej objamete nekoga, ki vam je pri srcu, še posebej v tem čarobnem decembrskem prazničnem času.  Za navdih vam ponujamo čudovite vrstice pisatelja Davida Tumarinsona, ki je na poetičen način opisal, kaj se zgodi v trenutku, ko moški objame žensko.

Ko se moški tiho približa ženski in jo nežno objame, sklene krog. Njegov in njen krog. To je krog nežnosti, topline in varnosti. Moški na ta način žensko postavi v središče tega kroga in ji spontano pokaže, da je v tistem trenutku ona središče njegovega vesolja. Objema jo v tišini. Ona sprejme to tišino in občuti toplino, ki prihaja skozi njegove tople in mirne roke.

Ko moški objame žensko, se ona počuti kot da ima krila s katerimi bi lahko poletela. Ta krog ljubezni je udoben in pomirja. Zaradi tihe nežnosti se topi kot kocka sladkorja v skodelici čaja.

Kdo je ona, ko stoji v središču njegovega tlečega kroga? Kaj čuti? Kdo je v tistem trenutku?

Je ženska ali dekle? Se počuti ljubljena ali je ona tista, ki ljubi? Lahko pokrivalo tišine na njenih ramenih skrije njene misli pred moškim? Ali pa v tem intimnem krogu nič ne ostane skrito? Navsezadnje jo on samo objema, varuje pred zunanjim svetom, ki zna biti tako hladen in osamljen. V njegovem naročju pa je ta isti svet topel in udoben. Te roke so njena zaščita in njen mir. To pa je tudi vse, kar si ona nezavedno želi in na kar upa.

Foto: @edric