Kaj se dogaja z vašim telesom ko pijete čaj?

Pitje priljubljene tople pijače na več načinov pozitivno vpliva na vaše telo.

Ni boljšega kot popiti toplo skodelico čaja po napornem dnevu v službi, še posebej v teh hladnih dnevih. Paziti pa moramo, katero vrsto čaja bomo pili za dosego zdravilnega učinka.

Izgubile boste maščobo na trebuhu

Štiri skodelice zelenega čaja na dan vam bodo pomagale pri izgubi teže, ta topli napitek vsebuje epigalo 3-galata (EGCG) antioksidant, ki spodbuja hujšanje.

Ne boste lačni

Poleg tega, da pomaga pri hujšanju, preprečuje napade lakote. Le ena skodelica zelenega čaja bo preprečila vašo željo po čokoladi, čipsu in drugih nezdravih prigrizkih. Vsega je kriv hormon kolecistokinin, ki ga najdemo v zelenem čaju.

Videti boste mladostni

Rumeni čaj, kot na primer kamilice imajo veliko pozitivnih učinkov. Vsebuje veliko vitaminov: B2, B12 in E,ki so glavni krivci za sijočo in čisto kožo. Pospešuje tvorbo kolagena, koži daje vlago in preprečuje vnetja.

Bolj boste skoncentrirani

Proti utrujenosti in slabši koncentraciji v popoldnevih praviloma posežemo po kavi. Namesto tega si raje privoščite črni čaj, saj je bolj učinkovit od kave. Vsebuje toliko kofeina, da boste zdržali do večera.

Bolj boste sproščeni

Poleg zelenega, črnega in rumenega čaja, tudi rdeči čaj vsebuje blagodejna sredstva. V rdečem čaju oziroma rooibos, kot ga imenujemo, najdemo veliko magnezija, ki zmanjšuje stres in sprošča mišice. Enako deluje tudi flavanoidni asfalt, ki ga najdemo v rdečem čaju.

Odločitev, ali boste jutranjo kavo zamenjali za čaj ali pa bo skodelica čaja postala vaša večerna rutina, prepuščamo vam 😉

Foto: pixabay