Kaj počnejo vse ženske, pa tega ne bodo priznale

Se prepoznaš v kateri izmed naslednjih stvari?

Od žensk se pričakuje, da bodo vedno uglejene, prijazne, fine, ženstvene in korektne – vse dokler ne ostanejo same med štirimi stenami. Takrat si dajo duška in počnejo stvari, ki jih javno ne bi nikoli priznale. Se prepoznaš v kateri izmed naslednjih stvari?

Zasledujemo po družbenih omrežjih

Naj prva vrže kamen tista, ki tega ni nikoli počela! Pred prvim zmenkom podrobno preverimo tipa na facebooku, spoznamo njegove navade, prijatelje, sorodstvo in tako zberemo vse potrebne podatke – dobra informiranost je namreč ključ kvalitetne priprave na prvi zmenek. Po drugi strani želimo biti tudi na tekočem z najnovejšimi outfiti IT dekleta na Instagramu, ki nam gre sicer rahlo na živce, ampak v resnici ji čisto malo tudi zavidamo.

Flirtamo, da bi dobile, kar želimo

Na to nismo ravno ponosne, ampak gre za zelo učinkovito sredstvo za dosego želenega cilja. Ženske pogosto flirtamo, da bi dosegle svoje ali pa se preprosto izvlekle iz neprijetne situacije. Tudi raziskave so pokazale, da atraktivne spogledljivke hitreje ustvarijo svoje karierne cilje in so pri iskanju službe v prednosti pred ostalimi, verjetno nič manj sposobnimi dekleti. Žalostno, a resnično.

Druge sodimo po njihovih čevljih

Lepi in kvalitetni čevlji so v ženskih očeh nekaj, kar definira človeka. Sram nas je priznati, da smo pripravljene moškega (in žensko) z neokusnimi čevlji v hipu odpisati. Ampak tako to je.

Podrobno analiziramo sms-e

Vsak sms, ki vsebuje kakšno dvoumno besedo ali pa pretirano uporabo emotikonov, bo deležen skrbne analize in preučevanja. Po vsej verjetnosti bo pred odgovorom sledil tudi posvet s prijateljico. Ob tem se ne sprašujemo, če je takšno početje pametno – gre zgolj za dejstvo, da to počnemo.

Posnamemo na stotine selfijev

Ženske imajo v svojem pametnem telefonu nešteto fotografij, na katerih so upodobile same sebe. Na nekaterih so vesele, na drugih se pretvarjajo, da so Jennifer Lopez, na tretjih pa so videti preprosto hude in se z njimi ne bi želeli srečati v temni ulici. Če bi nekdo videl vse te selfije … uh, bolje, da ostanejo skriti.

Foto: Shutterstock