Kaj početi na poletni vikend?

Privoščite si gurmansko doživetje.

Ob četrtkih in petkih marsikdo razmišlja, kam bi se lahko odpravil na izlet med vikendom. Slovenija ponuja ogromno možnosti, najbolj poznane destinacije pa so prepolne turistov, zato vam tokrat predlagamo izlet v objem zelenih gričev. Obisk Škalc, slikovitih gričev blizu Slovenskih Konjic, kjer raste odlična vinska trta, je namreč doživetje za vsakega obiskovalca.

Tukaj so štirje razlogi, zakaj je Zlati grič naravnost čudovit kraj za vikend oddih:

Nazdravite v eni najsodobnejših vinskih kleti v Evropi

Da boste v Vinski kleti Zlati grič po grlu spustili vrhunsko vino, ste lahko prepričani, saj ima vinogradništvo na Konjiškem skoraj 900 let tradicije in zagotovo izjemne temelje. Tudi v arhitekturnem smislu je prava atrakcija, saj je umeščena pod zemljo in se zliva s krajino, ki jo obdaja. Strehe so zatravljene in zasajene, v naravi pa so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v obstoječo vinogradniško krajino.

Privoščite si gurmansko doživetje

Da bo okušanje vin iz Vinske kleti Zlati grič dobilo novo dimenzijo, jih poskusite skupaj z gurmanskimi specialitetami Gostilne Grič. Tam vam bodo znali natanko svetovati, katero vino se prileže k sezonsko izbrani hrani in kar najbolje poboža brbončice. A ne le hrana in vina, v Gostilni Grič boste jedli s čudovitim panoramskim razgledom, ki preko okoliškega gričevja sega do Pohorja in Dravinjske doline.

Odigrajte partijo golfa na idilični lokaciji

Ljubitelji golfa se redno in z veseljem vračajo na Zlati grič, saj tamkajšnjo igrišče z devetimi luknjami, ujeto med vinograde, ponuja nepozabno športno doživetje. Čeprav je 2500 metrov dolgo igrišče nekoliko zahtevnejše, poskrbi za kvalitetne učne urice in veliko sprostitve tudi manj izkušenih igralcev.

Zaspite kot dvorna gospoda

Vsi tisti, ki bi si želeli na Zlatem griču preživeti ves vikend, boste slovensko Toskano, kot radi poimenujemo Škalce, kar najbolje doživeli, če prespite v enem izmed treh apartmajev v apartmajski hiši Vinogradniški dvorec. Prespati v apartmaju, v katerem se čuti zgodovina, in se prebuditi s pogledom na ozelenele vinograde … preprosto sanjsko!

Foto: Zlati grič