Kaj o vas razkrije vaša najljubša barva interierjev?

V kakšno barvo bi odeli svojo sanjsko spalnico ali dnevno sobo?

V kakšno barvo bi odeli svojo sanjsko spalnico ali dnevno sobo?

Kakor lahko o naši osebnosti pričajo najljubše knjige, oblačila, vrsta filmov, način kako hodimo in govorimo, tako delček našega karakterja razkrije tudi barva, ki nam je najbolj pri srcu in jo z veseljem vnašamo v svoje življenje na večih različnih področjih. V nadaljevanju poiščite svojo barvo in izvedite še nekaj več o svoji naravi.

Če bi izbiral/-a barvo svoje sanjske zofe, bi ta bila…


Rožnata ali pastelno roza
Vsi toni rožnate barve imajo lastnosti sproščanja, umirjanja in spokoja. Rožnata barva ali pastelno roza v nas povečuje strast in občutek hvaležnosti, cenjenja, romantičnosti in ljubezni. Pozitivno vpliva na razvoj naše ustvarjalnosti, prefinjenosi, sposobnosti umetniškega izraza in modrosti, prebuja našo otroško nedolžnost, intuicijo in ženstvenost. Pravilna izbira rožnatih detajlov je zato zlasti primerna v prostorih, kjer se zadržujejo pretežno ženske. Osebe, ki izberejo roza odtenke, so pogumne in ranljive na videz, a zelo dobro prenesejo kritiko. Odlično se znajdejo pri spoznavanju novih ljudi.

Zelena
Poznan je pozitiven vpliv zelene berve na boljšo komunikacijo, izboljšanje pisnega izražanja, mentalnih sposobnosti, takta in poslovnih sposobnosti.
Zelena simbolizira naravo in mladost. Pospešuje dovzetnost, sposobnost izražanja in posredovanja, povečuje razigranost, navtralnost in prilagodljivost; pomaga pri razvijanju sposobnosti odpuščanja, zaupanja in sočutja. Osebe, ki izberejo zelene odtenke, so izredno natančne, cenijo naravno lepoto in imajo občutek za sočloveka. Odlikujejo jih točnost in visoke umske sposobnosti.

Rumena ali gorčično rumena
Rumena barva je barva intelekta, mentalnih procesov in navdiha. Rumena tipično simbolizira sonce, veselje, srečo, optimizem, idealizem, inteligenco in prodornost. Je najsvetlejša in najbolj vedra med vsemi barvami. Pomaga pri premagovanju strahu, stalne pretirane zaskrbljenosti, neusmerjenosti, slabe samopodobe in pretirane introvertriranosti. Ste veseli in optimistični ter po navadi dobre volje. Blizu vam je logičen način razmišljanja in cenite unikatnost.

Oranžna
Oranžna je barva entuziazma, ciljne naravnanosti in uravnoteženosti. Podobno kot rdeča tudi oranžna prostoru dodaja toplino, vendar je vpliv oranžne za spoznanje prijaznejši in bolj prijeten. Oranžna barva povečuje občutek sreče, obilja in miru. Pod vplivom oranžne  lahko bolj jasno zaznamo svoje želje, povečuje tudi razumevanje, toleranco, zadovoljstvo, modrost in celovitost. Vzpodbuja radost, druženje in optimizem. Osebe, ki izberejo oranžne odtenke, znajo uživati v življenju, vedo, kaj jim je všeč in kaj ne. So ustvarjalni, družabni in optimistični.

Črna
Kadar se druge barve pojavljajo v kombinaciji s črno, se njihov pomen sprevrže v svoje nasprotje. Bela in črna barva sta simbola onostranskega sveta. Vse se konča v črnem in tako črna že sama po sebi pomeni odsotnost svetlobe, zato simbolizira noč, temo, smrt in somrak, obenem pa tudi eleganco in glamur. Eleganca je namreč nekakšna mešanica imenitnosti, naravnosti, skrbnosti in preprostosti. Izključuje pompoznost in pretirano vpadljivost, kar najbolje ponazarja prav črna barva. Če je vaša najljubša barva črna, ste individualist; ste zelo samostojni in inteligentni. Odlikuje vas notranja moč, ob tem pa ste globoko v sebi nežni in čutni.

Modra
Modra barva izraža samozavestnost in stanovitnost, hkrati pa ne predstavlja nikakršne grožnje. Modra barva simbolizira mir, harmoničnost in spokojnost. Vpliva na povečanje hladnokrvnosti, mirnosti, zaupanja, vztrajnosti, vzdržljivosti, enostavnosti, pripadnosti in lojalnosti. Osebe, ki izberejo modre odtenke, so sproščene, zadovoljne, ljubeznive in sposobne globokih odnosov. Ne marajo pa kaosa, sprememb in novih začetkov.

Vijolična
Vijolična promovira notranjo moč in rast, tako psihično kot duševno. Ta barva je povezana z duhovnimi učitelji ali tistimi, ki so v stiku s čisto duhovno prakso. Ta zdravilna barva se povezuje z zaznavanjem, višjo zavestjo, mističnostjo in pogledom. Radi ste samostojni, neodvisni in edinstveni. Odlikuje vas močna intuicija in pa kreativnost, ki jo lahko izrazite tudi na področju umetnosti. Zanima vas vse, kar je drugačnega, skrivnostnega, ezoterika in duhovnost.

Rdeča
Je barva moči, intenzivnosti, strasti. Za rdečo barvo velja, da lahko vpliva na povečanje moči, energije in ambicij. Pozitivno vpliva na sposobnost vodenja, povečuje pogum, prodornost, spontanost, tekmovalnost, organizacijo in dinamičnost. Stimulira in dviguje telesno vitalnost, krepi moč volje. Kdor izbere rdeče odtenke, želi nekaj doživeti, osvojiti svet – in ob tem včasih pozabi, da se mora ozirati tudi na druge.

Bela
Bela je nosilka vseh pozitivnih pomenov in lahko kot taka obstaja le s svojim nasprotjem, črno barvo. Ponazarja začetek v nebesnih višavah, medtem ko črna simbolizira konec pod zemljo. Bela barva simbolizira popolnost, dobroto, pozitivnost in celo idealnost. Zato se najpogosteje pojavlja kot simbol večnosti in absolutnosti. Je nič iz katerega se lahko razvije vse.
Bela je barva čistosti, nedolžnosti; je barva perfekcionizma. Ste zelo organizirani in nagnjeni k perfekcionizmu. Hkrati pa lahko težite k preprostemu življenju. Pomembno vam je, da ste neodvisni od drugih.