Je to najlepši bazen na Jadranu?

Prelivni bazen v Črni gori, ki vzame sapo.

Pred dvema letoma so v Tivatu odprli luksuzni hotel Regent Porto Montenegro, edini hotel s petimi zvezdicami v slikovitem črnogorskem zalivu Boka Kotorska. Prestižni hotel ob marini, zasnovan po vzoru benečanskih vil, si je konec lanskega leta prislužil tudi naziv najboljšega novega luksuznega hotela v Evropi, letošnjo sezono pa so tam odprli še Porto Montenegro Yacht Club. Del tega ekskluzivnega kompleksa je tudi 64-metrski prelivni bazen Lido Mar.

Impozantni bazen je postal zaščitni znak Tivata in je krasil že številne naslovnice priznanih popotniških revij. Večkrat so ga uvrstili na sezname najlepših bazenov na svetu in najbolj zanimivih turističnih atrakcij. Njegova posebnost je tudi osem metrov visoka skulptura, ki jo je oblikoval španski umetnik Jaume Plensa, katerega dela krasijo nekatere najbolj znamenite javne površine na svetu.

Znotraj prekrasnega kompleksa s spektakularnim prelivnim bazenom in dih jemajočim razgledom na bližnjo marino, imajo petični gosti na voljo tudi fitnes center, teniška igrišča, restavracijo in nočni bar. Na udobnih ležalnikih poleg bazena lahko sprostitev najde do 188 gostov, ki se poleg nepozabnega plavanja, lahko razvajajo tudi z izbranimi mediteranskimi specialitetami, koktajli in vrhunskimi vini.

Foto: Studio RHE/Porto Montenegro