Je to najbolj šarmantno evropsko mesto?

Mesto tisočerih barv velja za najbolj pravljičen kraj na stari celini.

Walt Disney bi bil nad mestom Colmar zagotovo navdušen. Idiličen kraj ob Alzaški vinski poti na severovzhodu Francije, slovi kot eno najbolj pravljičnih evropskih mest. Pisec Georges Duhamel ga je nekoč označil za najlepše mesto na svetu in ko se po tlakovanih ulicah sprehajate med čudovitimi lesenimi hiškami s pisanimi fasadami in s cvetjem obdanimi vodnimi kanali, temu zlahka pritrdite.

Mesto z 68.000 prebivalci je skoraj v celoti ohranilo svojo prvotno podobo in ko se sprehajate med zgodovinskimi stavbami dobite občutek, kot da se je čas tukaj ustavil.  Zaradi številnih mostičkov, kanalov in plovil, ki plujejo po reki Lauch, Colmar imenujejo tudi male Benetke (La Petite Venise).

Šarmanto mesto v bližini nemške meje ima tudi najmanj padavin v Franciji, kar pomeni, da je to idealno področje za gojenje vinske trte. Zato lahko tukaj poleg izvrstne lokalne kulinarike, svoje brbončice razvajate tudi z najboljšim alzaškim vinom.

Enega najbolj romantičnih kotičkov Evrope so kmalu odkrili tudi številni zaljubljeni pari, ki si pogosto prav tukaj obljubijo večno zvestobo. Da bi bila romantika popolna, se Colmar ponaša tudi z osupljivo razsvetljavo. Ko se stemni, računalniška tehnologija namreč poskrbi za pravi svetlobni spektakel, ki samo še poudari neštete pastelne odtenke mesta z izjemno starodavno arhitekturo. In ker so barve še posebej osupljive ravno v jesenskem času, je zdaj pravi trenutek za obisk tega francoskega bisera na vodi.

A post shared by Senai Senna (@sennarelax) on