Japonska sladica ”kakigori” osvojila Evropejce

Vse, kar morate vedeti o najbolj priljubljeni japonski sladici.

Vse, kar morate vedeti o najbolj priljubljeni japonski sladici, ki je osvojila tudi Evropo.

Kakigori je japonski sladoled, ki ga lahko v zadnjem mesecu videvamo na vseh družbenih omrežjih. To, da je svet popolnoma navdušen nad zelo nenavadnim sladoledom, nas sploh ne preseneča. A navdušenje ne gre le na račun izgleda, saj je japonski desert zaradi svoje sadne svežine in sladkastega okusa priljubljena pregreha vsakega gurmana.

Kakigori je japonska vrsta granite (podobno ledenemu drobljencu), kjer za glavni okus poskrbijo sadni sirupi in dodatek kondenziranega mleka. Običajno se za pripravo uporabljajo jagodni, višnjev, limonin, grozdni sirup, medtem ko se tradicionalno servira skupaj z mochi rižem, piko na ”i” pa mu doda posip z zrnci matcha čaja. Sladica, ki že vrsto let velja za najbolj priljubljeno med Japonci, sedaj prihaja tudi v zahodne države, natančneje v Francijo, kjer si je eden najboljših svetovnih slaščičarjev, Pierre Hermé, drznil uvrstiti kakigori tudi v svojo ponudbo prestižnih kulinaričnih dobrot.

Na Instagramu obstaja več 1000 fotografij te slavne japonske sladice,a mi smo izločili le prvih nekaj, ki so nas s svojim videzom prepričale na prvi pogled.