Izvrsten zajtrk v zapeljivih odtenkih modre

Superhrana, ki je obnorela Instagram.

V dobi družbenih omrežij hrana že dolgo ni več zgolj sredstvo za potešitev praznega želodčka, ampak postaja vse bolj tudi prava paša za oči. V zadnjem času so tako Instagram preplavile fotografije zajtrkov v zapeljivih odtenkih modre barve. Smutiji, smuti bovle, chia puding in celo »kava« v zapeljivi modri barvi, pa niso le rekviziti za popolno fotografijo, pač pa tudi prave bombice zdravja.

Za turkizno modro barvo teh okusnih zajtrkov poskrbi alga spirulina oziroma njen izvleček Blue Majik, ki doda jedi živo modro barvo. Poleg neštetih privlačnih barvnih odtenkov, ki so kot naročeni za poletne dni, je ta superhrana bogata s proteini, vitamini, minerali, beljakovinami in antioksidanti. Takšen zajtrk daje telesu potrebno energijo, zmanjšuje apetit, pospešuje presnovo in pomaga v boju proti stresu ter nespečnosti.

Smuti bovlo lahko pripravite iz različnih vrst sadja, oreščkov in semen, dodajte žličko spiruline, okrasite s koščki sadja in dobili boste fantastičen zajtrk v zapeljivi modri barvi.

Prava uspešnica je na družbenih omrežjih tudi t.i. »modra kava«, ki pa s pravo kavo nima veliko skupnega. Nastane namreč kot mešanica kokosovega mleka, ingverja, agavinega sirupa, limonovega soka in žličke spiruline.

Foto:@writteninthesky/@healthsynergy/@laras.kitchen/@greensofthestoneage/@letscookvegan/@e3livevegan/@yogarebellondon/@juyogi