Izpoved: Moral bi izbrati njo

Pismo moškega, ki je spoznal, da je storil največjo napako v svojem življenju, nosi močno sporočilo.

Ste se že kdaj spraševali, kako se počuti moški, ki je zapustil svoje dekle, potem pa nenadoma spoznal, da je storil največjo napako v svojem življenju? To je njegova izpoved s sporočilom, ki je pravi navdih.

Hotel sem biti z njo. Bila je izjemna ženska – pametna, zabavna, čutna in seksi. Njen smisel za humor mi je polepšal še tako siv dan, njena eksotična lepota me je spravljala ob pamet, najbolj srečna pa so bila zame jutra, ko se je prebujala v mojem objemu. Noro sem jo ljubil.

Žal pa se, tako kot veliko mladih parov, nisva znala soočiti z izzivi, ki jih prinaša ljubezensko razmerje. Čudovita jutra so se počasi spreminjala v napete in stresne trenutke dveh mladih duš, ki se nista znali soočiti z izzivi vsakdanjega življenja.

Počasi sem se začel spraševati, ali obstaja nekje drugo dekle, ki bi jo bilo lažje ljubiti in bi mi to ljubezen znala vračati. Ta misel me je vse bolj okupirala in v naslednjih petih letih sva se vse bolj odtujevala. Ostal sem z njo, toda v resnici sem nad najino zvezo že zdavnaj obupal. Oba sva trpela.

Vse težje sem v njej opazil tisto, zaradi česar sem jo nekoč tako oboževal: njen smeh, čutnost, razigranost… Namesto tega sem pozornost usmeril na tiste njene lastnosti, ki so v meni prebujale negativna čustva. Nenehno sem razmišljall o njeni jezi, negotovosti in zahtevah, ki jih postavlja. Njene »slabe« strani so postajale v mojih očeh vse večje, začel sem se grdo obnašati do nje in najin odnos je tonil vse globlje.

Ona se je medtem zelo borila zame. Želela je, da bi izbral njo. Ampak to je jalovo početje. Nikogar ne morete prisiliti, da izbere vas. Zdaj razumem, da je bila velikokrat jezna name, ker se ob meni ni počutila varno. Čutila je, da se oddaljujem od nje in bala se je, da jo bom zapustil.

In res sem jo zapustil. Toda v resnici sem jo pustil na cedilu, ker sem ves čas pozornost usmerjal na stvari, ki so me motile pri njej, namesto, da bi se osredotočil na stvari, zaradi katerih sem jo imel rad. Kot redek in nežen svet, ki ga prinesete domov, potem pa ga prenehate zalivati. Prevečkrat sem jo pustil samo in začela je usihati sredi najhujšega viharja najinega intimnega odnosa.

Vedno izberite tisto najboljše v človeku, ki ga imate radi. Če ste v zvezi, si postavite naslednje vprašanje: »Zakaj bom danes znova izbral/-a svojega partnerja?«

Če ne morete najti dobrega razloga, potem poglejte globlje. Ker morda je najgloblja resnica ta, da srce v resnici ne potrebuje nobenega razloga.

Če je minilo že veliko časa in še vedno ne morete najti dobrega odgovora na omenjeno vprašanje, potem ji/mu pustite, da gre svojo pot. Naredite prostor v svojem življenju in naj vanj vstopi nekdo, ki ga boste izbrali vsak dan znova.

Ker ljudje, ki jih imamo radi, si zaslužijo, da v njih izberete samo tisto najboljše. Vsakič znova.

Foto: shutterstock