Izpoved: Hvala, ker ste obupali nad mano

Navdihujoča življenjska lekcija, ki jo morate prebrati.

Obstajajo ljudje, ki se jim zaradi spleta okoliščin življenje v nekem trenutku spremeni v pravi pekel, a kljub temu (ali pa prav zaradi tega) uspejo najti v sebi do takrat še neodkrito moč in pogum. To so pravi borci in navdih za vse nas. Med njimi je tudi dekle z imenom Rania, ki je na spletu objavilo naslednji navdihujoč zapis.

Hvala vsem, ki ste obupali nad mano, ki niste verjeli vame in sem zaradi vas dobila občutek, da ne bom nikoli spoštovana in cenjena. Če me ne bi zavrnili, ne bi nikoli našla svojega notranjega glasu, moči in poguma, ki se je skrival v meni že od nekdaj. Zaradi vas sem se naučila boriti zase.

Hvala, ker me niste čakali in mi dali nove priložnosti. Hvala, ker niste imeli potrpljenja z mano in ste bili prepričani, da ne zmorem več od tega. Hvala, ker ste me zavrnili in me na ta način usmerili drugam – na bolje. Tam sem našla ljudi, ki so me sprejeli in verjeli vame.

Hvala, ker ste mi dali razlog, da odidem in se nikoli več ne vrnem.

Hvala, ker me niste pogrešali in me poskušali pridobiti nazaj. Hvala, ker ste mi z lažmi razkrili resnico in me prisilili, da sem začela znova. Na ta način sem našla nove poti v življenju in preteklost dokončno pustila za sabo.

Hvala, ker sem se zaradi vas počutila kot oseba, ki jo je težko ljubiti in ni vredna ljubezni. S tem ste me naučili spoznati mojo lastno vrednost, da vedno izberem sebe in da si kljub vsemu zaslužim biti ljubljena. Zaslužim si biti sprejeta z vsemi svojimi napakami vred.

Hvala, ker ste me pustili na cedilu v trenutkih, ko sem se najbolj zanašala na vas in upala, da me boste dvignili z dna.

Naučili ste me, kako preživeti, kako se zanesti sama nase in kako najti srečo v sebi. Zaradi vas sem spoznala, da nisem takšna, kot me vidijo drugi. Spoznala sem, da lahko začnem znova.

Hvala, ker ste odšli iz mojega življenja. To je bil edini način, da se znova najdem in prepoznam tisto, kar v resnici potrebujem. Nikoli več se ne bom v življenju zadovoljila z manj.

Hvala, ker ste me zapustili takrat, ko sem se imela najmanj rada. Namesto, da bi me to dokončno pokopalo, sem se začela znova postavljati na noge. Iz temeljev. Prerojena. V resnici ste me osrečili, ne pa spravili na kolena.

Smejim se, ker se je to, kar je bilo na začetku videti kot strašna tragedija, spremenilo v srečen konec. Vesela sem, ker je vaš konec postal moj začetek.

Foto: pexels