Izkoristite čudovite potenciale majhnega prostora

Še tako majhen prostor lahko postane velik.

Izkoristite vse potenciale majhnega prostora.

Ko govorimo o preurejanju doma ali zgolj ene sobe, se velikokrat pojavi najpogostejši problem – majhen prostor.

Razkrivamo peščico najkoristnejših nasvetov, s katerimi lahko iz majhnega prostora izvlečete le najboljše. Kaj hitro boste ugotovili, da za sodobno in elegantno ureditev doma ali sobe, premajhen prostor ne obstaja.

Razčiščenje prostora na minimum

Še posebej koristen nasvet za tiste, ki so zapriseženi ljubitelji baročnega stila. Dejstvo je, da manj kot je stvari v sobi, ta izgleda večja, saj ji nepotrebna oprema in nefunkcionalni predmeti odvzemajo odprtost. V kolikor se ne morete povsem posloviti od vseh spominkov in okrasnih kipcev, vaz, sveč, škatlic…jih preprosto zložite v predale ali si omislite prozorne škatle za shranjevanje, da jih boste kasneje lažje našli. Prostor bo v trenutku zadihal in tudi vi!

Moč vertikalnega

Stene so mnogokrat neizkoriščen prostor, ki pa nudijo veliko potenciala za pametne rešitve urejenega prostora. Poiščite lične police ali omarice, ki vam bodo služile, da nanje odložite tisto, kar zares potrebujete ter se izognete prenasičenosti predmetov po tleh. Upoštevajte, da na police ne odložite preveč stvari, saj boste s tem dosegli nasproten učinek odprtega prostora.

Pomembnost barvne palete

K prvemu nasvetu se pridružuje tudi pomembnost izbire barv, saj obstajajo določene barvne palete, ki prostor povečajo ter ga navidezno osvobodijo. Izberite močne in nevtralne ali nežne barvne odtenke, stene in morebitne zavese pa naj bodo v enakih barvah. Z rezultatom boste več kot zadovoljni.

Velike rastline za majhne prostore

Raje kot deset ali več različnih miniaturnih lončnic, izberite le eno sobno rastlino, ki se bohoti v vsej svoji veličini in bo na naraven, subtilen način obogatila vsako stanovanje.

Ljubezen do šik mini kolekcij

Upoštevajoč vse koristne nasvete, ki bodo doprinesli k dobro izkoriščenemu prostoru, da bo pridobil kar največ na funkcionalnosti, ne pozabite na svoj oseben stil in unikatne želje, ki se nanašajo na malenkosti vsakega prostora. Namesto gore porcelanastih setov, ki mnogokrat zasedejo preveč prostora, si omislite vintage budilko, eno steno lahko okrasite z izstopajočo tapeto, na mizo postavite set najlepšega pisalnega pribora, vsekakor pa pozornost usmerite tudi na stol, ki je lahko v trenutku ”statement” kos vsake sobe ali pisarne.