Inteligenca: spadate med ekstremno pametne?

Ste kdaj reševali inteligenčni test? Ne? Ni potrebno. Če vas odlikuje teh pet lastnosti, ste inteligentnejši od povprečja, torej je vaš IQ nad 110!

Številne inteligenčne raziskave so pokazale, da imajo visoko inteligentni ljudje ogromno skupnih lastnosti. Našli smo jih pet. Jih imate tudi vi?

Neprestano razmišljate?

Če kar naprej razmišljate o vsem in vsakomur, imate visok inteligenčni kvocient. Torej, ljudje, ki veliko premišljujejo, ne sprejemajo nepremišljenih odločitev, saj vedno znova tehtajo o svoji odločitvi. Pametni ljudje se ne zavedajo, da so res pametni, saj velikokrat podcenjujejo svoje sposobnosti.

Igrate inštrument?

Čestitamo! Sigurno ste pametnejši od večine ljudi. Pri učenju inštrumenta se namreč razvijajo kognitivne veščine, kot sta zaznavanje in dober spomin.

via GIPHY

Ste introvertirani?

Potem ste pametnejši od večine, saj imajo po raziskavah ti ljudje najbolj kreativne ideje in zelo hitro dojemajo zadeve. Vsaj tako je pokazala raziskava Razvojnega centra Darovitog v Denverju.

Ste zabavni?

Mehiški znanstveniki so dokazali, da so zabavni ljudje pametnejši od povprečno inteligentnih. Pripravili so inteligenčni test za 400 študentov. Naloga je bila, da si morajo izmisliti besedilo za risanke. Rezultat? Najbolj smešna besedila so sestavili najpametnejši študenti.

via GIPHY

Imate mačko?

Na Univerzi Carrol v Washingtonu so izvedli raziskavo, ki je dokazala, da so lastniki mačk pametnejši od lastnikov psov. Lastniki mačk naj bi bili bolj izobraženi kot lastniki psov. Razlaga je preprosta – lastniki mačk si lahko privoščijo, da dlje ostajajo v službi, ker so mačke veliko manj zahtevne kot psi.

via GIPHY

Foto: Pinterest, Thinkstock