In kaj o tebi kot ženski pravijo zvezde?

Ribe so zaščitniške, kozoroginje neustrašne...

Če vas zanimajo karakterne značilnosti žensk glede na posamezno astrološko znamenje, potem ste na pravem mestu. V nadaljevanju lahko preverite, kakšne vrline in slabosti so značilne za posamezno astroznamenje nežnejšega spola.

Ovnice

Njihov moto je »zmigaj se«, saj slovijo po svojem entuziazmu in želji za akcijo. Pogosto so na »čelu črede«, so karizmatične in se zavzemajo za pravice drugih. V odnosih so strastne in neposredne, zato jih drugi bodisi ljubijo ali sovražijo. Včasih znajo presenetiti z ljubosumjem in posesivnostjo, vendar so po srcu iskrene in dobre.

Bikice

Njihov moto je »tiha voda bregove dere«, saj pod prijazno in prijetno zunanjostjo skrivajo močan temperament. Znane so po svoji vztrajnosti, v kriznih situacijah pa pokažejo neverjetno vzdržljivost in moč. Njihova slabost je pretirana želja po varnosti, zato velikokrat zamudijo priložnost za spontano uživanje.

Dvojčice

Nagnjene so k pogostemu spreminjanju svojega izgleda. Veljajo za inteligentne in rade razpravljajo o številnih rečeh. So tudi radovedne in zabavne v družbi. Njihova šibka točka je v tem, da se lotijo veliko projektov hkrati in potem redko izpeljejo stvari do konca, zaradi tega pa znajo biti tudi površne. Ne prenašajo dolgčasa in takrat bodo storile vse za »akcijo«.

Rakice

Ženske rojene v znamenju raka veljajo za modre, občutljive in strastne osebe. Zelo so impulzivne in intuitivne, do bližnjih pa skrbne, tople in ljubeče. Dobro obvladajo finance, njihova pomanjkljivost pa je pogost pesimizem in preobčutljivost na kritiko. Pogosto morajo slišati, da jih ima nekdo rad, saj se tako lažje soočajo z življenjskimi izzivi.

Levinje

Potrebujejo veliko pozornosti, spoštovanja in občudovanja. Včasih so lahko arogantne in preveč dramatizirajo, vendar stvari hitro popravijo s svojim prirojenim šarmom in toplino. Ne trudijo se impresionirati drugih za vsako ceno, ne grebejo se za denar, vendar so rade obkrožene z lepimi stvarmi. So inteligentne in ustvarjalne, a včasih tudi nečimrne. Kritike ne prenašajo.

Device

Ženske rojene v tem znamenju so zelo šarmantne in komunikativne. Znajo odlično presoditi ljudi, so kritične in se držijo zadanega načrta ter dnevnih rutin. Včasih znajo biti preveč egoistične in koristoljubne.

Tehtnice

So izrazito komunikativne, racionalne in po svoji naravi privlačijo ljudi okrog sebe. Pomembna jim je partnerjeva močna ljubezen, saj imajo izrazito potrebo po varnosti. Rade flirtajo, kot prijateljice pa so zelo lojalne. Njihova pomanjkljivost je pretirana razvajenost, znajo pa biti tudi izrazito sebične.

Škorpijonke

Čeprav so zelo zveste in zanesljive, jih je strah bližine in intimnosti, zato se v odnosih težko odprejo. Pri soočanju z življenjskimi izzivi so neustrašne in optimistične. Njihova slabost je pretirana želja po kontroliranju drugih in včasih ljubosumje, ki pa je velikokrat njihov način izkazovanja ljubezni. So tudi zelo skrivnostne, zato je težko vedeti, kaj si v resnici mislijo.

Strelke

Imajo velik apetit za življenjem in skoraj neomejene zaloge energije. So neodvisne, inteligentne, obožujejo svobodo, bolj kot razum pa jih vodijo čustva. So tudi radovedne in izjemno cenijo iskrenost, znajo pa biti tudi preračunljive in nagnjene k »pametovanju«.

Kozoroginje

Trmaste, predane, ambiciozne in neustrašne pri uresničevanju svojih ciljev. Za družino in prijatelje bodo storile vse. Njihova inteligenca in praktičnost prideta do izraza zlasti pri delu. Imajo pa sposobnost odličnega prikrivanja svojih resničnih čustev, kar jim povzroča težave v odnosih, kjer pogosto vztrajajo, da je problem drugje in ne v njih samih.

Vodnarke

So izjemne prijateljice, humanitarke in imajo rade družbo. So inteligentne, ženstvene in nežne, vendar na netipičen način. Težijo k izvirnosti, zato se nerade obnašajo tako, kot od njih pričakuje okolica. V ljubezni so zahtevne, a zelo predane.

Ribice

Velike sanje, kreativnost in želja, da spremenijo svet okoli sebe je njihovo glavno gonilo. Imajo zaščitniški odnos do svojih bližnjih, v ljubezni pa so sposobne popolnoma predati. Veljajo za zelo odločne in izvrstne organizatorke. Njihova slabost je velik strah, da jih bodo ljudje razočarali.

Foto: Getty