Imate ob sebi zrelega in samostojnega moškega?

Se bo izkazal za dobrega očka in moža? Že na začetku razmerja je dobro opazovati podrobnosti, ki vse to razrkivajo...

Se sprašujete, če je vaš moški dorasel svojim letom in bo kos življenju, ki ga s seboj prinaša družinska? Se bo znašel v gospodinjskih opravilih, kakšen bo njegov odnos do otrok? Že na začetku razmerja je dobro opaziti podrobnosti, ki razrkivajo, ali imate ob sebi zrelega in samostojnega moškega, ki ve kaj hoče v življenju. Naslednjih 10 znakov razkriva značilnosti takšnega moškega.

1. Ve kaj hoče v življenju in to tudi doseže.

Dela zato, da bi lahko normalno živel in ne potrebuje maminih spodbud, da se zjutraj postavi na noge in se odpravi v službo. Če pa ga delo, ki ga trenutno opravlja ne izpolnjuje več, potem ve, da bo našel nekaj drugega in se je za to pripravljen tudi potruditi.

2. Ne potrebuje “varuške”.

Bodisi da je malce pregloboko pogledal v kozarec, se sprl s prijateljem ali zamočil v službi, zrel moški ne potrebuje “varuške”, ki ga vsakič znova rešuje iz zagate. Če greš zvečer ven s tipom, ki ga moraš potem (po možnosti pošteno okajenega) poditi iz lokala domov, on pa se ob tem ves čas pritožuje in ne stori ničesar, potem veš, kaj lahko pričakuješ v prihodnosti.

3. Ob sebi želi imeti odgovorno žensko.

Zrel moški želi imeti ob sebi razgledano, prizemljeno boljšo polovico, s podobnimi vrednotami kot jih ima sam; torej takšno, ki ga bo podpirala pri njegovih odločitvah. Nasprotno nedorasli moški večinoma iščejo “lahka”, divja dekleta za eno noč, ki so vedno pripravljena na zabavo.

4. Ne beži od problemov, ampak jih rešuje.

Zrel moški se zaveda, da so problemi del našega vsakdana in da ne bodo izginili, če jih preprosto ignoriramo. Če vsak prepir ali neprijetno situacijo rešuje s “pobegom” in ustvarjanjem nepotrebne drame, potem je to znak, da se ni pripravljen soočiti s svojimi čustvi in ravna na ravni otroka.

5. Skrbi zase.

Zaveda se, da je zdravje eno samo in da moramo zanj skrbeti. Izogiba se nezdravim življenjskim navadam, kot so hitra prehrana, preveč alkohola in pomanjkanje spanca. Skrbi tudi za primerno telesno težo in upošteva osnovne higienske navade.

6. Deluje pozitivno na svojo partnerko.

Zrel in stabilen moški si bo našel življenjsko sopotnico s podobnimi lastnostmi, ki mu bo stala v oporo. To pomeni, da ne bo ves čas samo kritiziral, izpostavljal negativne stvari ali pa iskal nekoga, s katerim bo lahko večino časa samo jamral.

7. Nima kompleksa manjvrednosti.

Tak moški ne bo ljubosumen na svojo drago, če bo imela ta večjo plačo in boljšo službo od njega, ampak bo vesel in ponosen nanjo. Svoje samozavesti ne bo črpal iz zneska na bančnem računu, niti ne bo iz lastne negotovosti postal bolestno ljubosumen ali zapeljeval druge ženske, da bi nahranil svoj ego.

8. Sposoben je preživeti tudi sam.

Ena od ključnih lastnosti, ki ločuje zrele moške od fantov je tudi ta, da so sposobni samostojnega življenja. To ne pomeni, da so nekakšni mojstri za vse, se pa razumejo v osnovne stvari: znajo skuhati nekaj osnovnih jedi, oprati perilo, zamenjati varovalko ipd.

9. Ni ga strah resne zveze.

Zrel moški se z razliko od fanta, ki resno razmerje dojema kot obveznost, izgubo svobode in pravice do zabave, ne boji dolgotrajnega razmerja. Ko gre za romantične zveze so fantje vedno v fazi “testiranja” in odlašanja, medtem ko odrasli moški ne zmrznejo ob pomisli na poroko in so pripravljeni sprejeti odgovornost.

10. Njegovo stanovanje ni ropotarnica.

Njegov dom ni živalski vrt ali skladišče za odlaganje krame. V njegovi kuhinji ni gore nepomite posode in tudi njegov hladilnik lahko odprete brez strahu, da bo iz njega skočila kakšna žival. Pospravljanje mu ni španska vas, kar je zelo pomembno pri načrtovanju skupne prihodnosti.