Ikein pohištveni komplet, ki bo navdušil njo in njega

Priznani britanski oblikovalec je tokrat za Ikeo pripravil čudovito kolekcijo z modularnim pohištvom.

Zveneče ime v oblikovalskih vodah – Tom Dixon, je za Ikeo pripravil kolekcijo, ki bo svoje mesto našla v njenem šik stanovanju in v njegovem minimalističnem domu.

Ikea je presenetila in povsem očarala z izbiro industrijskega oblikovalca, ki je za švedsko znamko oblikoval najnovejšo kolekcijo notranje opreme.

Kolekcija “Delaktig”, nastala po idejni zasnovi Toma Dixona s pomočjo 75-ih študentov z uglednih britanskih akademij, postavlja v ospredje sodobno oblikovano zofo, ki slovi zaradi svoje modularnosti, saj jo lahko prilagajamo glede na izbran prostor in želje, sami pa lahko določimo tudi razporeditev sestavnih delov sedežne garniture. V kolekciji imajo svoje mesto naslonjači, počivalniki, priročne mizice za odlaganje ter moderna svetila, ki skupaj z zofo tvorijo dobro premišljeno celoto ter se zlijejo v vsako dnevno sobo ali spalnico. Posteljo Delaktig boste lahko kadarkoli spremenili v sedežno garnituro, pograd ali celo ležišče za na letališče.

Ikea in Tom Dixon sta s kompletom omenjene notranje opreme želela vsakega kupca pozvati in spodbuditi k razmišljanju in iskanju najbolj smiselnih rešitev za lastno stanovanje, kar bo za marsikoga predstavljalo mikaven izziv z veliko mero eksperimentiranja. Kot glavni cilj pa zagovarjata idejo o tem, da bi v bodoče imeli doma čim več pohištva in uporabnih pripomočkov, pri čemer naj bi bila življenjska doba in uporabnost glavni prioriteti.

Vsi kosi iz kolekcije bodo na voljo po dostopnih cenah, možnost nakupa pa bo mogoča od 9. februarja dalje.