Ideje za najlepše praznične okraske

Spoznajte letošnje trende pri praznični okrasitvi doma.

Ko gre za praznično okraševanje doma, lahko v zadnjih letih opazimo trend vračanja k naravi in tradiciji. Pozna se močan vpliv skandinavskih blagovnih znamk, saj značilna minimalistična severnjaška estetika prevladuje v večini katalogov – od švedske Ikee do praznične kolekcije španske Zare Home. V ospredju so tako okraski iz naravnih, preprostih in okolju prijaznih materialov, ki jih zlahka uporabimo v vsakem prostoru.

Za dekoracijo se uporabljajo borove, smrekove, šipkove in suhe vejice, ki jih aranžiramo v vazah. Priljubljeni so tudi storži in različni okraski iz papirja, znova pa so v modi klasične bunkice s podstrešij naših babic. Najdemo jih v beli, rdeči, zlati, srebrni in zeleni barvi. Za romantično vzdušje poleg klasičnih lučk poskrbijo sveče, ki jih lahko aranžiramo v ličnih skodelicah ali pletenih košaricah, ki so prav tako v trendu.

V fotogaleriji vam ponujamo nekaj idej za letošnje praznično okraševanje doma, za še dodaten navdih pa poglejte tudi nekaj najbolj izvirnih božičnih drevesc.

[easy_image_gallery]

Foto: Pinterest