Idealna razlika v letih za dolgotrajno razmerje

Koliko je starostna razlika med vami in vašim partnerjem? Pet let, dvajset ali ste enako stari? Rezultati nedavne raziskave so pokazali idealno razliko v letih.

Mnogi pravijo, da leta niso pomembna. Nedavna raziskava Univerze Emory v Atlanti pa je pokazala, da starostna razlika vendarle igra pomembno vlogo v dolžini trajanja razmerja.

Znanstveniki so analizirali podatke 3.000 ljudi in prišli do spoznanja, da večja kot je razlika v starosti, večja je možnost za razhod. Razlika petih let poveča verjetnost končanja zveze za 18 odstotkov, 10 let za 39 odstotkov, medtem ko z 20-letno razliko med moškim in žensko tveganje za konec razmerja naraste celo do 95 odstotkov!

Blake Lively in Ryan Reynolda, 11 let razlike

Kakšna je torej najboljša starostna razlika za dolgoročno razmerje? Ni je. Partnerji bi morali biti enake starosti. Zakaj? Odločilni dejavnik je funkcionalno spolno življenje v razmerju, pravijo strokovnjaki. Pri ženskah spolna želja raste več let, pri moških v starejši starosti pade. Tako lahko zelo velika starostna razlika negativno vpliva na spolno življenje.

Tako pravi ta študija, mi pa vemo, da odnos dveh oseb naredi veliko več kot le spolnost. Nekatera partnerska razmerja preživijo tudi, če ta vidik, khm, popolnoma zamre…

Donald in Melania Trump, 24 let razlike

George in Amal Clooney, 17 let razlike