Hotel na Ibizi popelje v filme Wesa Andersona

Je to ''The Grand Budapest Hotel'' na Ibizi?

Eden najpopularnejših filmskih režiserjev našega časa, ki s svojim stilom vpliva na prenekatere arhitekturne stvaritve, je nazadnje vplval tudi na izgradnjo in opremo luksuznega hotela na Ibizi.

Paradiso Ibiza Art Hotel, ki svoja vrata odprl v San Antoniu, je že od samega začetka popoln počitniški raj številnih (instagramerskih) influencerjev in radovednih turistov, ki so navdušeni vsaj nad enim filmom Wesa Andersona in zato komaj čakajo, da doživijo pisano vzdušje po meri omenjenega režiserja.

Hotel je urejen v Art Deco stilu, za interier in eksterier pa je poskrbelo kar 60 umetnikov z različnih umetniških področij, ki so nato z združitvijo specifičnih znanj in veščin poustvarili idealen ”filmski” hotel. Gosti se lahko odpočijejo v tropskem vrtu, kjer diši po najbolj divjih eksotičnih rastlinah, se ohladijo v bazenu z rožnatimi ploščicami ter se predajajo sončnim žarkom na udobnih ležanikih, ki so v istem roza odtenku kot večina preostalih detajlov.

Če vas je Wes Anderson očaral s svojo filmsko mojstrovino ”The Grand Budapest Hotel”, si boste naslednji hotel želeli obiskati še letos!