Horoskop svetuje, kako ga obdržati

Odkrijte, po čem v ljubezni najbolj hrepeni vsak od 12 znakov zodiaka.

Življenje je zagotovo lepše, če ga delite z nekom, ki vas ljubi in razume. Naslednji astro vodič vam bo zato pomagal bolje razumeti značaj vsakega znaka v zodiaku posebej in spoznati, na kakšen način boste z njim obdržali dolgo in izpolnjujočo zvezo.

OVEN – popustite mu

Če želite ohraniti zvezo s temperamentnim ovnom, med prepirom raje čim prej zakopljite bojno sekiro in pomirite negativne strasti. V nasprotnem primeru prerekanju ne bo konca. Prilagodite se njegovim pogosto egocentričnim stališčem in zahtevam, ne dušite ga z izpadi ljubosumja, dajte mu občutek, da ima on glavno besed, na vsake toliko časa ga »pobožajte« s komplimenti in neukrotljivi oven bo postal topel in nežen partner.

BIK – ne igrajte se z njegovimi čustvi

Če ste v zvezi z bikom, se morate prilagoditi njegovi trmasti naravi. Biki redko priznajo svojo napako in problem raje kot s pogovorom, »rešujejo« z molkom. Bik potrebuje dotike, pozornost in zvestobo, zato ga ne delajte ljubosumnega in se nikar ne igrajte z njegovimi čustvi. Ob sebi potrebuje predvsem umirjeno partnerico z veliko človeške topline.

DVOJČKA – bodite njegova najboljša prijateljica

Nemirni dvojčki imajo svoj stil in tempo življenja, ki se mu je potrebno znati prilagoditi. Ker gre za družabna bitja, morajo biti vedno obkroženi s prijatelji. Nikar mu ne skušajte omejiti njegove svobode, ampak bodite njegova najboljša prijateljica in zaupnica. Dvojčki obožujejo ljubezenske igrice, osvajanje in šarmiranje. V odnosu najbolj sovražijo dolgčas, zato poskrbite za raznolikost tudi v spalnici.

RAK – nudite mu družinski mir   

Z razliko od nemirnih dvojčkov, je rake precej težje zvabiti v ljubezensko gnezdo in jih tam zadržati. Zaradi strahu pred izgubo se pogosto zaprejo v svojo školjko in ne pokažejo svojih resničnih čustev. Pogosto spreminjajo svoje razpoloženje. Ko se razjezijo, se radi zavijejo v molk, zato ob sebi zahtevajo partnerja z veliko potrpljenja. Če želite ohraniti zvezo s čustvenim rakom, ga neprestano »hranite« s toplino in pozornostjo ter mu vsaj enkrat na dan povejte, da ga imate radi.

LEV – kar naprej ga hvalite

Če želite ohraniti ljubezen malce samovšečnega leva, morate biti urejena, samostojna in samozavestna oseba, ki bo spoštovala njegova, pogosto precej konservativna načela. Levi ne prenašajo kritike na svoj račun, še zlasti ne v družbi pomembnih ljudi. Zasujte ga s komplimenti in mu dovolite, da ima (vsaj navidezno) on zadnjo besedo.

DEVICA – ne zapravljajte brezglavo

Če želite imeti uspešno zvezo z devico, potem se spremenite v pedantno, realistično in varčno osebo. Device slovijo kot deloholiki, zato v svoji bližini ne prenašajo pasivnih ljudi. Za njih je čas denar, zato jim za romantiko velikokrat zmanjka prostora. Toda če boste v odnos z devico vnesli duhovno in intelektualno raznolikost, potem je to garancija za uspešno zvezo.

TEHTNICA – pozabite na prepire

Nikar ne skušajte tehtnic ukalupiti v povprečnost, saj vam bodo hitro obrnile hrbet. Tehtnica ni tipičen družinski človek, saj za srečo potrebuje aktivno življenje, razburljiva potovanja in lepe obleke. Tehtnice imajo rade lepe stvari, zato jih večkrat obdarujte z drobnimi pozornostmi, ki prihajajo iz srca. Izogibajte se prepirov, grobosti in arogance.

ŠKORPIJON – pokažite svojo strast

Po naravi strastni škorpijoni želijo ob sebi prav takšno partnerko. Ljubosumje in posesivnost je neizogiben del zveze s škorpijonom, toda ko se enkrat resnično zaljubijo, potem to počnejo iskreno in globoko. Škorpijoni ne marajo dolgčasa in predvidljivosti, še zlasti ne med rjuhami, zato začinite intimne trenutke z nečim novim in provokativnim.

STRELEC – pustite mu več svobode

Strelec v zvezi ne prenaša ljubosumja in posesivnosti, zato ga nikar ne skušajte zapreti med štiri stene. Veljajo za največje optimiste v zodiaku, zaljubljeni v svobodo in življenje, zato sovražijo kakršne koli ljubezenske okove. Ob sebi si želijo vesele in pozitivno naravnane osebe, vedno pripravljene na nove izzive.

KOZOROG – spoštujte njegovo potrebo po varnosti

Po naravi resni kozorogi niso ravno avanturisti, ampak se raje zadovoljijo z vsakodnevno rutino, ki jim daje občutek varnosti. Za njih je ljubezen resna in odgovorna zadeva, zato tudi iščejo partnerje s podobnimi značajskimi lastnostmi. Strelci ne marajo pretiranih izlivov čustev in nežnosti. Po naravi so skromna in zvesta bitja, ki skoka čez plot zlepa ne oprostijo.

VODNAR – ne odrekajte mu druženja in zabave

Z razliko od resnih kozorogov, so vodnarji precej bolj nepredvidljivi in jih je težko postaviti v spone družinskega življenja. Vodnarja najlaže obdržite ob sebi z obilo humorja in pestrim družabnim življenjem. Ne skušajte omejevati njegove želje po osebni svobodi, saj mu je ta na prvem mestu in nikar se ne zamerite njegovim prijateljem, saj so mu ti izjemno pomembni v življenju.

RIBI – pokažite zvestobo in predanost

Čutne ribe boste zadovoljili z umirjenim življenjem v dvoje. Riba nenehno išče varen ljubezenski pristan in partnerja na katerega se lahko zanese v vsakem trenutku. So romantične duše, ki v odnosu potrebujejo veliko ljubezni in nežnosti. Ne prenašajo grobosti in ko gre za čustva, znajo biti neizprosni.

Foto: Man & Wife