Pogumne šarmerke in večne pozitivke

Rojene v tem nebesnem znamenju, ponujeno ljubezen vrnejo z obrestmi.

Pozitivne, nasmejane, polne življenja, šarmantne, zgovorne in pogumne – to so ženske, rojene v znamenju strelca. Obožujejo izzive, igro, okus zmage in si upajo sanjati o na videz povsem nemogočih stvareh. Strelke veljajo za večne optimistke z neizmerno voljo do življenja. Ko jim življenje prinese limone, si vedno naredijo limonado. So iskrene, odprte in neposredne, odlikuje pa jih tudi dober smisel za humor in očarljiv nasmešek, ki razoroži še tako zadrtega človeka.

Strelke so navadno izobražene in po naravi zelo radovedne osebe, ki so v nenehnem lovu za novimi znanji in življenjskimi modrostmi. Zaradi svoje svobodomiselnosti ter ljubezni do narave in ljudi, se pogosto zapletejo v dolge pogovore o različnih temah – od politike do vere in seksa.  Za njih tabu teme ne obstajajo. Pomembno jim je iskanje višjega smisla v življenju ter razvijanje in širjenje idej.

Sanjarjenje o na videz nemogočih stvareh je za njih nekaj povsem vsakdanjega. Strelke so po naravi pustolovke v nenehnem gibanju in njihova želja po odkrivanju novega se kaže tudi v njihovi ljubezni do potovanj in odnosu do hrane. Rade eksperimentirajo z novimi in za mnoge eksotičnimi okusi.

Strelke ne marajo utesnjenosti. Svoboda jim je na prvem mestu, zato se med vsemi astrološkimi znamenji najtežje odločijo za zakonsko zvezo in družino. Če se po dolgem premisleku le odločijo za trajno razmerje, želijo imeti v njem veliko prostora, da lahko svobodno dihajo. Pogosto se bojijo intimnosti, zaupanje zgradijo postopoma, zato številne strelke ljubezen svojega življenja najdejo v svojem najboljšem prijatelju. Moški se lahko s strelko najlažje poveže tako, da ji pusti živeti njene sanje in ji zna prisluhniti. Takrat mu bo ona vrnila zaupanje in ljubezen z obrestmi vred, saj strelke slovijo po svoji velikosrčnosti.

Strelke rade sledijo modnim trendom. Pri tem ne marajo eksperimentiranja, ampak posegajo po preverjenih kosih, v katerih bodo zagotovo opažene. Rade posegajo po elegantnih oblačilih s športnim pridihom, saj potrebujejo obleko, ki jim omogočajo sproščeno gibanje.

Obdobje: 23. november do 21. december

Značilnosti: optimistične, svobodomiselne, radovedne, igrive

Prednosti: družabnost, pogum, iskrenost, samostojnost

Slabosti: nemarnost, površnost, samozadostnost.

Ujemanje z drugimi znamenji: vodnar, oven, dvojčka, lev, tehtnica

Slavne strelke: Taylor Swift, Miley Cyrus, Britney Spears, Christina Aguilera, Katie Holmes, Julianne Moore, Rita Ora, Katherine Heigl, Kim Basinger, Tyra Banks.

Foto: Getty/Elle