Hiša s karakterjem v Domžalah

Hiša, v kateri nič ne manjka in tudi ni ničesar preveč.

Več deset let stara hiša v Domžalah je po zaslugi arhitekturnega biroja Arhimetrics doživela popolno preobrazbo. Vsak kotiček je posebno doživetje, za kar poskrbi pogumna mešanica najrazličnejših stilov, elementov, vzorcev, oblik in barv.

Kuhinja je z visokimi omarami razdeljena na dva dela. V njej je veliko pohištva, izstopa pa zlasti markantna jedilna miza z masivno leseno ploskvijo na podstavku iz železa. Ogledala na boksu razmejujejo kuhinjo, jedilnico in hodnik ter ustvarjajo zanimive odseve.

Boks ima skrit prehod do spalnice, dodatne površine za shranjevanje ter vhod v zimski vrt. Tega odlikujejo trije naslanjači okrog Ikeine mizice, za svetlobo pa poskrbita lepi viseči svetilki.

Podoben element z ogledali in vrtljivim televizorjem najdemo tudi v spalnici za goste in ločuje spalni ter lounge del.

V dnevnem kotičku je perzijska preproga kombinirana z moderno usnjeno sedežno garnituro in klasičnim počivalnikom z otomanom. Udoben prostor za počitek zaokrožajo tri mizice ter mogočen lestenec.

Glavna spalnica ima pridih angleškega sloga. Odeta je v tapeto s ptiči, poleg postelje pa prostor dopolnjujejo še nočni omarici, talna svetilka, žičnati naslanjač v zlati barvi ter mizici Zara Home.

Les in imitacija betona sta značilnosti glavne kopalnice. Lesene lamele skrivajo vse potrebne kopalniške pripomočke.

Hiša, v kateri nič ne manjka in tudi ni ničesar preveč.

Foto: Miran Kambič