Hiša Raduha – razkošna domačnost v objemu narave

Edinstvena kulinarično – arhitekturna izkušnja ob reki Savinji.

Idilična vasica Luče v Zgornji Savinjski dolini je prikupen gorski turistični kraj, ki šteje le nekaj sto prebivalcev, a se dober glas o njem širi tudi izven meja Slovenije. Poleg čudovite narave ima veliko zaslug za to tudi Hiša Raduha, ki s svojo ponudbo privablja goste iz celega sveta. Hiša Raduha združuje tradicijo, sodobnost in inovativnost na najboljši možen način. Gosti so v njej deležni prave kulinarično – arhitekturne izkušnje, kjer je v ospredju slow food in edinstvene nastanitvene enote iz lesa.

Lesene hišice združujejo staro z novim. Tako lahko prespite v kozolcu, ki je na zunaj videti sicer povsem običajno, a se v njem skriva izjemen ambient. Ta vključuje dnevni prostor z visečo mrežo, kopalnico ter dvignjen spalni del. Stekleni ovoj omogoča čudovit razgled na bližnjo reko Savinjo in divji skalnati greben Breznico. V spodnjem, odprtem delu kozolca, pa obiskovalce pričaka pravo meditacijsko gnezdo z masažnim bazenom.

Še bolj nenavadno je doživetje bivanja v hiški na drevesu. Nastanitev v krošnji lipe ne očara zgolj s čudovitim razgledom in pristnim stikom z naravo, ampak preseneča tudi z notranjo opremo, ki vključuje umetniško oblikovan orehov les, udobno kopalnico in celo masažni bazen na terasi.

Če plezanje v krošnjo drevesa ali na kozolec ni za vas, potem si lahko omislite prijetno bivanje v udobnem starem hlevu. Nad ohranjenimi kamnitimi zidovi in oboki starega hleva, so namreč uredili dva sodobna in luksuzno opremljena apartmaja. Tukaj se gosti razvajajo ob udobju kamina in prijetnim šumenjem Savinje.

Da je počutje v edinstvenih lesenih hišicah toplo in domače, poskrbijo tudi številni detajli v obliki lanenih tkanin, filcanih izdelkov, sivkine kozmetike in drugih skrbno izbranih dodatkov.

Hiša Raduha je poleg arhitekturne tudi kulinarična atrakcija. Njihov slow food jedilnik je zasnovan na tradicionalni kuhinji teh krajev, ki pa je podobno kot pri arhitekturi nadgrajena z novimi, inovativnimi idejami. Za goste pripravijo bogat zajtrk in večerjo, ki ima vsak dan drugačen štirihodni meni. Za mimoidoče pa imajo na voljo degustacijski meni.

Luče so tudi primerno izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje, rafting, tek na smučeh in smučanje. Savinjske Alpe ponujajo možnosti za lažje in zahtevnejše planinske ture, v bližini je slikovita Logarska dolina, smučarski navdušenci pa se lahko podajo na Golte.

Foto: FB Hiša Raduha