Gordon Ramsay prihaja z novo serijo Neraziskano

Slavni chef Gordon Ramsay nam bo postregel s kulinarično pustolovščino.

Gordon Ramsay nas bo popeljal na neponovljivo kulinarično pustolovščino v novi seriji Gordon Ramsay: Neraziskano, katere premiera bo na kanalu National Geographic in to v soboto, 24. avgusta ob 21:55. Vrhunski chef, nagrajen z več Michelinovimi zvezdicami in športnik, ki premaguje Ironman izzive, se podaja na novo razburljivo pustolovščino po vsem svetu.

Ramsay nas bo v iskanju kulinaričnega navdiha popeljal skozi doline, v morske globine, skozi gozdove in čez gorovja. Obiskal bo vse od Peruja, Laosa in Maroka do Havajev, Aljaske in Nove Zelandije; Ramsay namreč rad združuje hrano in pustolovščine (leta 2010 je posnel že serijo “Gordon’s Great Escapes” za britanski Channel 4, v kateri je raziskoval kulinarično kulturo Indije in jugovzhodne Azije).

V seriji Gordon Ramsay: Neraziskano bomo skupaj z Ramsayjem spoznavali lokalne prebivalce z vsega sveta, raziskovali bomo kulture, lokalne jedi in edinstvene okuse značilne za posamezno lokacijo. Vsaka sestavina in vsaka jed, ki jo bo poskusil, bo navdihnila nov recept, s katerim bo poustvaril srce vsake kulture. Vsaka epizoda se zaključi z izzivom z lokalnim vrhunskim chefom, kjer Ramsey preizkusi svoje sposobnosti pri pripravi pojedine za lokalne prebivalce. Za Ramsayja predstavlja hrana okno v kulturo, vsaka pustolovščina pa so vrata v dušo ljudi in kraja.

“Z National Geographicom sem imel res neponovljivo popotovanje, spoznaval sem lokalne prebivalce, izvedel neverjetne zgodbe o edinstvenih tradicijah, dobrotah in lokalnih sestavinah,” je povedal Ramsay. “Med snemanjem serije sem se naučil več, kot sem se naučil v zadnjih 10 letih.”

Ramsayjeve pustolovščine – kulinarične in druge – zajemajo:

  • treking skozi džunglo v Laosu in zbiranje vzorcev jajc mravelj ter potapljanje v nevarnih vodah in lovljenje polžev in velikanskih vodnih žuželk;
  • lovljenje jegulj z golimi rokami s pomočjo tradicionalnih maorskih tehnik na Novi Zelandiji;
  • sodelovanje z lokalnimi pridelovalci in podvodni ribolov z legendarno potapljačico Kimi Werner na Havajih;
  • plezanje po strmi steni med snežnim neurjem in nabiranje lokalnih zelišč na Aljaski;
  • spuščanje po divjem slapu in spoznavanje lokalnih nabiralcev gob v Maroku;
  • visenje s klifa in iskanje posebnih črvov, ki veljajo v Peruju za poslastico.

Serija, ki jo je ustvaril Studio Ramsay, se bo predvajala v 172 državah v 43 jezikih. Naročili pa so že dodatne epizode, še pred premiero prve sezone, njihova produkcija pa se bo začela v drugi polovici letošnjega leta.

Foto: National Geographic, Pinterest