Glamurozno stanovanje sredi Ljubljane

Topel in dinamičen ambient z očarljivim atrijem.

To glamurozno stanovanje, ki so ga zasnovali v arhitekturnem biroju GAO arhitekti, se nahaja v stanovanjskem kompleksu Situla. Odprt dnevni prostor s pogledom na atrij je središče domovanja štiričlanske družine v središču Ljubljane. Razkošnih 160 kvadratnih metrov velik prostor vsebuje številne kontraste, ki dajejo toplino in dinamiko.

Prostoren osrednji del stanovanja vključuje dnevno sobo in jedilnico, medtem ko je kuhinja ločena z manjšo predelno steno. Lastniki so želeli preprosto in sodobno kuhinjo z velikim otokom, ki se navezuje na jedilnico in dnevno sobo. Na ta način je v tem delu interjerja omogočena nemotena komunikacija in druženje med družinskimi člani in gosti.

Za eleganten videz stanovanja poskrbijo skrbno izbrani detajli in osvetljava, ki ustvarja topel ambient. Prevladujejo temni, a topli sivi toni, ki v kombinaciji z beljenim hrastom ustvarjajo lep kontrast in dinamiko.

Dolg hodnik vodi do intimnega dela stanovanja, kjer se nahajajo spalnica, dva manjši otroški sobi, kopalnica in vhodna garderobna omara. Spalnica je preprosta, harmonična in prostorna. Iz velike postelje se odpira pogled na atrij, ki je zasnovan v japonskem slogu in je prava poslastica tega osupljivega stanovanja.

Velike steklene stene poleg pogleda na čudovit atrij, poskrbijo tudi za obilo naravne svetlobe v notranjosti.

Foto: Miran Kambič